Прем’єра нового сезону проєкту про українських євреїв — «Люди Є» на Суспільному

Прем’єра нового сезону проєкту про українських євреїв — «Люди Є» на Суспільному

13 жов. 2021

У неділю, 17 жовтня, о 10:20 глядачі всіх регіональних телеканалів Суспільного, зокрема і UA: ЛЬВІВ, побачать прем’єрний випуск другого сезону проєкту «Люди Є», який переміг минулого року в конкурсі телепроєктів «Створюй із Суспільним».

Читайте також: Конкурс «Створюй із Суспільним» зібрав майже дві сотні ідей телевізійних проєктів 

«Люди Є» — це серія інтерв’ю з представниками єврейської спільноти, що живуть в Україні та сприяють її розвитку. Другий сезон проєкту розповість 12 історій, де герої поділяться тим, що їх хвилює, чим вони живуть та як впливають на сучасну історію й майбутнє країни.

«Ми знайшли неймовірних героїв і почули захопливі історії. У цьому сезоні основна увага — унікальним спогадам та особистому досвіду героїв. Глядачі дізнаються про їхні потаємні тривоги й страхи, з якими довелося боротись, та мрію, що дає наснагу жити й творити. Вихід в ефір — бентежна подія для мене та команди. Тамуючи подих, чекаємо на відгуки наших глядачів і віримо, що їх буде не менше, ніж у першому сезоні», — зазначила авторка проєкту Олена Береза.

«Цього разу автори сюжетів мають зосередитися переважно на історіях людей, які мешкають у малих територіальних громадах, а не лише у великих містах чи обласних центрах. Вибірка героїв цього року вийшла не менш цікавою, аніж у першому сезоні. У нас серед героїв програм є ліквідатори аварії на ЧАЕС та люди, які просто всією своєю родиною опікуються дитячими й геріатричними будинками, є рестораторка і навіть авіаконструктор-самоук», — розповів продюсер телеканалу UA: КИЇВ Максим Кошелєв.

Низка жахливих і трагічних подій ХХ століття спричинили до знищення та вимушеної еміграції великої кількості євреїв, яких ще сто років тому в Україні налічувалося 5 мільйонів. Попри пережиті втрати й трагедії та відгомін побутового антисемітизму, що іноді трапляється навіть сьогодні, представники цього етносу не втрачають ні оптимізму, ні бажання жити й працювати в Україні. Євреї залишаються однією з найактивніших національних спільнот, які разом з іншими спільнотами багатонаціональної України творять новітню історію нашої держави.

Прем’єра першого сезону проєкту «Люди Є» відбулася 24 грудня 2020 року на регіональних телеканалах Суспільного. Тоді телеглядачам представили 10 короткометражних історій.

Нагадуємо, «Створюй із Суспільним» — це відкритий відбір творчих проєктів для розміщення на регіональних телеканалах Суспільного. Програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 1 000 000 грн на один проєкт. Цьогоріч команди філій Суспільного отримали заявок не менше, ніж на відборі минулого року — 193 ідеї телевізійних проєктів.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.