Наглядова рада відтермінувала рішення про відставку Зураба Аласанії

Наглядова рада відтермінувала рішення про відставку Зураба Аласанії

12 лют. 2019

Сьогодні, 12 лютого, Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України провела позачергове засідання.

У ході голосування члени Наглядової ради вирішили відтермінувати своє попереднє рішення про відставку голови правління та розірвати контракт із Зурабом Аласанією 6 травня 2019 року.

Таке рішення до голосування запропонувала Тетяна Лебедєва. Вона також зазначила, що дострокове звільнення голови правління спричинило негативний резонанс у суспільстві.

"Серед наших колег теж були такі радіальні розмови, все ж таки як нам зняти напругу, зняти звинувачення і, найголовніше, як нам не допустити інституційної кризи Суспільного — не лише кризи менеджменту, але й кризи Наглядової ради, кризи довіри і так далі. Я в страшному сні не очікувала звинувачень у політизації, але вони, на жаль, лунають", — заявила екс-голова Наглядової ради Тетяна Лебедєва.

Пропозицію Лебедєвої відтермінувати відставку голови правління підтримали 11 членів ради, троє заперечили, один утримався.

Рішення про відтермінування відставки у Наглядовій раді пояснили бажанням розвіяти сумніви громадськості щодо політичного підтексту ситуації.

До запланованого порядку денного сьогодні також увійшли питання щодо фінансового плану НСТУ на 2019 рік, що був затверджений; а також щорічний загальний звіт НСТУ за 2018 рік, який Наглядова рада схвалила повністю.

Нагадаємо, Наглядова рада Суспільного 31 січня проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ "НСТУ" Зурабом Аласанією. 
Відповідно до контракту, голова правління мав би працювати на цій посаді до травня 2021 року.