«Ранок на Суспільному» в Одесі — старт нового сезону

«Ранок на Суспільному» в Одесі — старт нового сезону

20 сер. 2021

З 23 серпня по 3 вересня 2021 року міжрегіональне ранкове шоу «Ранок на Суспільному» розпочне новий сезон з Одеси, де влітку зустрічається вся Україна. Команда приготує найсмачніші національні сніданки спільнот України, «запалить» мультинаціональний танок на Потьомкінських сходах, запустить хвилі флешмобів і зустрічатиме ранки з тими, хто вміє це робити якнайкраще.

«Я сподіваюся, що старт нового сезону в одному із міст України, а не в столиці — стане гарним початком унікальної традиції нашої ранкової команди — регулярних ефірів з обласних центрів. Власне, більшої близькості та корисності ми і хочемо досягти впродовж усього наступного року», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

У виїзних одеських ефірах «Ранку на морі» працюватимуть ведучі Олександр Єльцов та Віктор Дяченко, допомагати їм буде одеська кореспондентка Олена Голда, а ім’я четвертої співведучої глядачі дізнаються уже 23 серпня, з ефіру.

Виїзні студії «Ранку на морі» стануть частинкою щоденного пробудження великого курортного міста. Можливо, хтось із містян долучиться до ранкової руханки з ведучими чи стане частиною флешмобу «Слухай українське».

«Ми хочемо вчергове відкрити Україну нашим глядачам, ще більш яскраво, ніж робимо це в нашому “Ранку” щодня. І відкрити Одесу та Одещину для всіх наших глядачів, як набагато глибший, багатший регіон, а не тільки популярний пляжний напрям. Втім, ми при цьому не забуваємо про всі інші куточки країни. Ну і це виклик для всієї команди — два тижні живих ефірів зі студії просто неба, у відриві від основної студійної бази. Такого ми ще не робили», — зазначає продюсер творчого об’єднання UA: КИЇВ Максим Кошелєв.

Ведучі працюватимуть біля Одеського національного академічного театру опери та балету. 

«Ранок на морі – це творчий експеримент нашої команди. Ми їдемо в Одесу і наш Ранок в ці дні – про корисний відпочинок. Ми покажемо і розкажемо про те, що де б ти не був, маєш дбати про себе (щодня розкажемо про доступні види активностей, розберемось, що заважає бути спортивним щодня і як з цим жити). Ми згадаємо, що чисто там, де не смітять — покажемо, як саме кожен з нас може дбати про місце, в якому живе. Проінспектуємо міста України — чого нам не вистачає для комфорту і зручності, адже Україна приваблює туристів, але чи все в нас для людей? І на згадку про всі корисні поради, які винайшли і закріпили, — намалюємо на стіні одеської філії мурал. А ще слухатимемо щодня українську музику — познайомимо з гуртами, які пишуть і співають українською», — розповідає шеф-редакторка «Ранку на Суспільному» Наталка Волянюк.

Робота на виїзді вимагає великих ресурсів – і технічних і людських.

«Для нашої команди це певною мірою є викликом, адже 2,5 години прямого ефіру кожного дня протягом 2 тижнів, тобто загалом 25 прямоефірних годин з  гостьовими студіями, повноцінними сюжетами і включеннями з різних регіонів потребує, як потужного технічного забезпечення, так і чималого людського ресурсу, який ми, здається, добряче наростили за рік існування ранкового шоу на Суспільному. Прямий ефір буде здійснюватися за допомогою пересувної телевізійної студії (ПТС) з виїзного літнього майданчика, який розташується в самому центрі Одеси»,— каже головний режисер «Ранку на Суспільному» Сергій Жулін.

Перший ефір в Одесі — 23 серпня разом з Олександром Єльцовим вестиме регіональна спецкореспондентка Одеси Олена Голда. Олена готує для глядачів інтерв’ю з відомими одеситами, якими пишається вся країна. Першою гостею стане волонтерка, завдяки якій дихають тисячі українців — Катерина Ножевникова. 

Також цього дня розповідатимемо про День прапора України  — наші кореспонденти включатимуться наживо з інших міст України.

А ще 23 серпня у «Ранку на Суспільному» українська призерка Олімпійських ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро з фехтування Олена Кравацька розповідатиме телеглядачам, як розпочати спорт у повсякденному житті, якщо ніколи цього не робив. Що контролювати — пульс чи дихання? Як набути звички рухатись? А також вона розповість про свою Олімпіаду і срібну медаль. Олена і ведучі Ранку покажуть руханку в умовах міста — лайфхаки для тих, хто не доходить до спортзалу. Потім художник і художниця Олексій та Галина Кравченки розкажуть, як прикрасити стіни міста, як народжується малюнок на стіні. Анонсуємо двотижневий проєкт команди Ранку й Олексія та Галини Кравченків — малювання муралу на стіні Одеської філії Суспільного. Цього ж дня Одеська філія Суспільного святкує річницю отримання логотипу UA:, який є своєрідним знаком якості Суспільного. Про це в ефірі розкаже продюсерка  філії Олена Кваша.

24 серпня в ефірі вийде тематичний проєкт «Успішні в 30». Це історії з кожного регіону країни — про людей, реалізованих і небайдужих. Історик, рятувальник, медик, телеведучий, громадські діячі, митці, бізнесмени — всіх їх об’єднує любов до України, бажання зробити кращою свою справу і Україну. А також відбудуться прямі включення до Дня Незалежності з регіонів. У цей день почнемо малювати мурал на стіні Одеської філії Суспільного

«Це супер-драйвовий проєкт, ми раді, що саме в Одесі приймаємо наше ранкове шоу та ще й напередодні таких знакових дат, як День Прапора, День Незалежності, День міста, а початок роботи шоу взагалі прийшовся на день, коли наша філія отримала логотип UA:, що відзначає наш рівень роботи. Особливе і місце роботи виїзного ранку. Оперний театр — наші партнери і знакове місце для культури країни. Останні дні підготовки особливо навантажені, але ми радіємо, що Україна буде бачити Одещину більше, чути цікаві історії та надихатися на подорожі нашими неймовірними місцями для відпочинку», — Олена Кваша.                            

«Ранок на Суспільному» виходить щобудня з 6:30 до 9:00 на регіональних телеканалах Суспільного.

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільного мовлення.

фото Суспільного і з відкритих джерел