Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов зустрівся з командою Суспільного у Львові

Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов зустрівся з командою Суспільного у Львові

16 лип. 2021

14 липня голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи Стен Ньорлов в межах робочого візиту до Львова відвідав Львівську філію українського Суспільного мовника. 

«Ми дуже раді вашим внутрішнім структурним змінам», — зазначив Стен Ньорлов. — Маємо можливість спостерігати за тим прогресом, який відбувається, і бажаємо вам не втрачати ці темпи. Суспільне вийшло на позиції серйозного, неупередженого, безстороннього і правдивого джерела інформації. Треба продовжувати працювати над цим».

Стен Ньорлов зустрівся із керівництвом Львівської філії Суспільного, підрозділами новин, радіо та діджиталу. 

Опісля голова українського Офісу Ради Європи взяв участь у проєкті «Сьогодні. Головне» телеканалу UA: ЛЬВІВ, де йшлося про співпрацю із громадами Львівщини та свободу слова в Україні.

«Ми маємо проєкт* з Європейським Союзом, де один із напрямів — це підтримка Суспільного мовлення в Україні. Іноді люди забувають, що як юридична особа ви утворилися лише у 2017 році. Проте вже зараз ви маєте оновлену організаційну структуру, і як європейські суспільні мовники - стандарти, яких ви дотримуєтесь в роботі», — сказав в ефірі Суспільного Стен Ньорлов.

Суспільне мовлення — це найбільша незалежна медіакомпанія Україні, яка має у складі національні та регіональні телерадіоканали, цифрові платформи, що не залежать від владних чи бізнесових структур. Суспільне належить українському суспільству і фінансується з податків громадян. На Львівщині це — телеканал UA: ЛЬВІВ і Українське радіо Львів. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах. Більше про проєкти Суспільного у Львові читайте тут.

*«Європейський Союз та Рада Європа працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» (надалі — Проєкт) є одним із трьох компонентів спільного проєкту Європейського Союзу та Ради Європи «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом задля зміцнення прав людини в Україні». Проєкт має на меті зміцнити роль медіа, їхню свободу та безпеку, а також суспільне мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в українському суспільстві відповідно до пріоритетів, зазначених у Плані дій Ради Європи для України на 2018–2021 рр., а також Угоді про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що була ратифікована у вересні 2014 року.