Суспільне у Львові інформаційно підтримує «Кіно просто неба»

Суспільне у Львові інформаційно підтримує «Кіно просто неба»

2 лип. 2021

3 липня о 18:00 Національний тур «Кіно просто неба»* проведе безкоштовний кінопоказ у Рудках, що на Львівщині. Суспільне у Львові інформаційно підтримує подію.

Загалом, «Кіно просто неба» — масштабний кінотур містами, містечками та селищами України. Мета події — показати сучасне українські стрічки громадам, які в звичних умовах не мають можливості перегляду фільмів на великому екрані та з якісним звуком. 

Кінопокази національних фільмів відбуваються на стадіонах, літніх майданчиках та інших відкритих локаціях. Стрічки, які будуть демонструватись, обирали самі громади. Це повнометражні фільми останніх років, а також короткометражні фільми Проєкту «Дивись українське!». 

Для Туру «КІНО ПРОСТО НЕБА» створена медіаплатформа — кіномобіль зі спеціальною інженерною конструкцією. Це мобільна автоплатформа з великим LED екраном, якісним звуком та необхідним обладнанням для кінопоказів в будь-який час доби та незалежно від місця. Для гостей кінематографічних свят передбачені фудкорти. 

Проєкт охоплює 9 областей України, кінопокази відбудуться в 48 населених пунктах. Приєднатись до переглядів зможуть і жителі сусідніх сіл, міст та містечок. Загалом, безкоштовно подивитись сучасне українське кіно отримають можливість більше ніж півмільйона людей. 

Амбасадорами проєкту стали зірки українського кінематографу Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв. Безкоштовні кінопокази проводитимуться з дотриманням карантинних заходів.

Більше слухайте у програмі від команди UA: Українське радіо Львів за посиланням.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Львівщині це — телеканал UA: ЛЬВІВ і UA: Українське радіо Львів. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.

*Національний тур "Кіно просто неба" реалізується благодійним фондом "МХП–Громаді" у партнерстві з асоціацією "Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!" та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.