Літературний фестиваль «Місяць авторських читань» відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного

Літературний фестиваль «Місяць авторських читань» відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного

1 лип. 2021

1 липня стартує найбільший транскордонний літературний фестиваль Центрально-Східної Європи «Місяць авторських читань» (МАЧ).  

UA: Радіо Культура та сайт суспільного мовника Суспільне Культура стали інформаційними партнерами проєкту. 

Цього року МАЧ уже вдруге відбудеться в онлайн-форматі й традиційно триватиме з 1 до 31 липня. Почесний гість фестивалю — Словаччина.

Щодня протягом місяця у вільному доступі для всіх охочих будуть онлайн-читання, синхронний переклад, спеціально перекладені уривки невідомих в Україні авторів та насичені й відверті вечірні розмови з найцікавішими автор(к)ами сучасної української літератури. Також цьогоріч організатори літфестивалю скоротили й покращили програму вдвічі: відтепер лише одне читання на день впродовж усього липня і розширена українська програма — 16 українських, 10 словацьких та 5 чеських  письменників і письменниць візьмуть участь у читаннях. 

Українську лінію модеруватимуть Ганна УлюраОлена Гусейнова та Єва Райська

Окремі читання українських авторів транслюватимуть на фейсбук-сторінці UА: Радіо Культура. Вже сьогодні, 1 липня, о 19:30 Місяць авторських читань в Україні відкриє дистанційно, з-за океану, письменниця, дослідниця літератури (і зокрема, Бруно Шульца) Оксана Луцишина. Розмову з нею поведе радіоведуча і письменниця Олена Гусейнова.

 А найцікавіші текстові версії читань іноземних письменників будуть опубліковані на сайті Суспільне Культура

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися на офіційній фейсбук-сторінці заходу та на сайті. Трансляції відбуватимуться також на ютуб-каналі.

Організатори: Мистецька рада «Діалог», видавництво «Вітряні млини».