12-річного ведмедя Мішу привезли у притулок «Домажир»

17:04, 30 лис. 2019
 
12-річного ведмедя Мішу привезли у притулок «Домажир»

У ведмежому притулку «Домажир» - поповнення. Тепер там житиме ще один ведмідь. Міша раніше жив на мисливській станції на Київщині. У вересні 2019 його врятували місцеві активісти та передали на тимчасове утримання у притулок для диких тварин «Магнат». Вже звідти Мішу привезли у «Домажир».

«Він був у важкому стані і є свідчення, що він перебував на мисливській станції і зазнав там певних знущань. Він має великі стоматологічні проблеми. В нього пішла інфекція, настільки складна, що довелося хірургічно втрутитися»,- розповів директор ведмежого притулку «Домажир» Ігор Николин.

Зараз триває лікування та реабілітація Міші. Його вже почали випускати у вольєр.

«Поведінка є дуже добра, але він ще з обережністю ставиться до людей. Йому спершу треба вивчити середовище, подивитися», - каже менеджера притулку Ольга Федорів.

Працівники притулку вивчають особливості характеру Міші.

«Він дуже спокійний ведмідь, дуже допитливий, оскільки вже вдруге виходить у вольєр. Має хороший апетит, добре їсть, а їсть буквально все – овочі, фрукти, моркву, яблука. Але ми маємо все це подрібнити, оскільки має проблеми із зубами», - розповів доглядач Роман Ганас.

Разом із Мішею у притулку живе 15-ть ведмедів. З 1 грудня у «Домажирі» закривають туристичний сезон - у ведмедів розпочинається зимова сплячка. Проте, до Дня святого Миколая у притулку чекають на гостей - сюди запрошують на ведмеже свято Миколая.