Партії одягу перетинали кордон в окрему зміну митників - речниця ДБР Анжеліка Іванова

17:49, 10 жов. 2019
 
Партії одягу перетинали кордон в окрему зміну митників - речниця ДБР Анжеліка Іванова

На Львівській митниці тривають обшуки. Як повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова працівники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань встановили, що через Львівську митницю в Україну ввозили великі партії брендового одягу за підробленими документами. Новий одяг завозили під виглядом секонд-хенду. Орієнтовна вартість кожної ввезеної партії становила не менше 400 тисяч доларів. Унаслідок чого держава зазнавала збитків щонайменше на 1 мільйон гривень з кожної партії товару. 

"Партії одягу перетинали кордон лише в окрему зміну митників. Досудове розслідування здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених трьома статтями ККУ. Це - ухилення від сплати податків та зборів  –  частина 3 статті 212. Зловживання службовим становищем фізичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки  – частина 2 статті 346. А також прийняття пропозицій, обіцянки або одержання не правомірної вигоди", - речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова. 

Слідчі дії тривають y Київській, Львівській, Тернопільській та Дніпропетровській областях за адресами діяльності підприємств-імпортерів та місцями проживання їхніх керівників.

ФОТО СБУ