У Львові хірурги з Канади робитимуть пластику військовим

10:56, 10 жов. 2019
 
У Львові хірурги з Канади робитимуть пластику військовим

До Львова приїдуть 12 медиків із Канади та інших країн. Працюють вони разом із професором пластичної хірургії Університету Торонто Олегом Антонишином - керівником програми черепних травм Наукового центру здоров’я у місті Саннібрук.

Від 25 жовтня до 3 листопада хірурги працюватимуть у військовому госпіталі, що на вулиці Личаківській. Про це кореспондентам Суспільного повідомив заступник начальника центру з роботи з особовим складом Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону Іван Держило.

За словами Івана Держила, заплановані операції голови, шиї та рук військових, які постраждали у ООС. 

"Це для військовослужбовців і буде відбуватися попередній збір. Хто потребує, кому вони можуть допомогти. Безпосередньо вони будуть оглядати вже після приїзду. Але попередньо вони будуть оглядати в госпіталі. Не йдеться про кількість  (ред. операцій). В ході роботи планується науково-практична конференція. Будуть проводитися майстер-класи, навчання наших лікарів", -розповів заступник начальника центру з роботи з особовим складом Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону Іван Держило.

У госпіталі просять усіх, хто підпадає під цю категорію зголоситися до 15 жовтня. 

Як розповіла кореспондентам Суспільного працівниця ГО "Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих", військовослужбовцям, які на час операції приїдуть з інших міст, нададуть житло. Для цього потрібно звернутися у Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, що на вулиці Пекарській, 41.

 ФОТО Умовне