У 7-річного невакцинованого хлопчика діагностували правець

16:50, 19 сер. 2019
 
У 7-річного невакцинованого хлопчика діагностували правець

У Львові у 7-річного невакцинованого хлопця діагностували правець. Дитину госпіталізували із судомами у Львівську обласну дитячу лікарню ОХМАТДИТ. Хлопчик перебуває у реанімації, повідомила заступниця головного лікаря ОХМАТДИТу Леся Бурда. 

"Після падіння з велосипеду дитина отримала забій, з’явився тризм - це є сильне затискання щелепної мускулатури, з’явилися посіпування. Стан дитини оцінюється як важкий, тому що є загроза порушення дихання, судоми. Дитина отримує лікування. Проводяться консультації невролога, хірурга-травматолога. Відповідне лікування дитина отримує. У нас є протиправцевий імуноглобулін. І наразі будемо надіятися, що дитина одужає", - сказала Леся Бурда.

Це 2 випадок правця на Львівщині у цьому році. Наприкінці червня це захворювання діагностували у 12-річного хлопчика з Яворівського району.

За останні чотири роки в області це 8 інфікована дитина. Правець - це гостре інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему і в результаті в людини виникають судоми.

Як інформує Міністерство охорони здоров’я, інфікуватися правцем можна під час потрапляння бруду у рану або поріз, внаслідок укусів тварин, травмування гострими предметами чи уламками деревини. Від людини до людини правець не передається. Захистити від правця може лише вакцинація.

Інфографіка МОЗ України