Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через травмування туристів під час роупджампінгу

12:23, 19 сер. 2019
 
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через травмування туристів під час  роупджампінгу

На гірськолижному курорті "Буковель" 17 серпня під час роупджампінгу обірвався страховий  трос, в результаті - травмувалися двоє туристів із Львівщини. За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження. Про це повідомила начальниця сектору комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Христина Максимчак. 

За її словами, кримінальне провадження відкрили за статтею "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою". Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

26-річний хлопець перебуває в реанімаційному відділенні Івано-Франківської лікарні, а дівчина - в Яремчанській лікарні.  Роботу атракціону припинили. Зараз триває перевірка.

"Вона іде на покращення. Вона активніша, порівняно із суботою. Сьогодні проведено їй контрольний рентген грудної клітки та контрольне УЗД черевної порожнини. Результати є позитивні. Тобто, немає якихось зауважень до внутрішніх органів, немає розривів. Немає зауважень до черевної порожнини, так само немає зауважень до грудної клітки. В неї є політравма. Є травма кісток тазу, є травма правої руки, є травма голови", - розповів про стан 21-річної жительки Львівської області директор Яремчанської центральної лікарні Олександр Соколюк.