UA: ЛЬВІВ транслюватиме Різдвяну службу із Жовківського монастиря Різдва Христового

UA: ЛЬВІВ транслюватиме Різдвяну службу із Жовківського монастиря Різдва Христового

4 січ. 2019

Трансляція Урочистої Різдвяної Служби із Храму Пресвятого Серця Христового, що в містечку Жовква біля Львова, розпочнеться 7-го січня о 9:00 на усіх платформах Суспільного у Львові (телеканал UA: ЛЬВІВ, Українське радіо Львів, офіційна сторінка у соцмережі Facebook). Святкова Літургія буде супроводжуватися хором монахів Жовківського монастиря отців Василіян.

Окрім цього, суспільний мовник Львівщини підготував для глядачів та слухачів радіо ще кілька різдвяних спецпроектів.

На Українському радіо Львів слухайте “Історії до свята”: відомі львів’яни ділитимуться оповідками та спогадами про Різдво. Також у проекті звучатимуть автентичні галицькі та авторські колядки у виконанні Соломії Чубай та гурту Jalapita, Оксани Мухи і Павла Табакова.

Душевні та теплі історії нам розповіли диригент Володимир Сивохіп, франкознавець Богдан Тихолоз, письменник Богдан Волошин, філологиня Ярина Брилинська-Трояновська, архітектор Юрій Волощак, скрипаль Олександр Божик солістка "Троє Зілля" Анастасія Войтюк, гурт “Курбаси”, хористи “Дударика” та ще багато львів’ян. Ми хочемо, аби всіх наших слухачів об’єднав дух Різдва”, — розповідає Ірина Сандуляк, продюсерка Українського радіо Львів.

Міжпрограмний проект стартує в ефірі Українського радіо Львів 5 січня та транслюватиметься до Водохреща. “Історії до свята” будуть доступними і в форматі подкастів на сторінці UA: Українське радіо Львів у мережі Facebook.

Особливі телеефіри підготувала програма «Добрий ранок». Напередодні Різдва, 6 січня, ведучі проекту Христина Лебедь та Яна Чайковська разом з майстрами та майстринями народного ремесла виготовлятимуть святкові символи — дідуха та зірку, галицька господиня в ефірі програми поділиться власним рецептом пампухів, а чоловічий колектив капели «Дударик» заколядує. На Різдво, 7 січня, в ефірі проекту “Добрий ранок” колядуватимуть етно-гурт «Курбаси», фольк-гурт «Joryj Kłoc», зразковий вокально-хореографічний ансамбль «Сонечко» та гурт «LeonVoci”. А ще до студії прийде вертеп з гігантськими масками.

“Перш за все ми хочемо, аби люди не забували своїх традицій. Ми намагалися запросити майстрів та артистів різного віку, з різним досвідом. Аби показати і автентику свята, і сучасні образи”, — розповідає керівниця ранкових проектів на UA: ЛЬВІВ, ведуча ток-шоу “Добрий ранок” Христина Лебедь.

У телепроекті “Тема дня: Культура” 6 січня о 19:15 культуролог та музикант фольк-гурту «Joryj Kłoc» Антон Лубій розповість про особливості коляди в різних регіонах України, а співачка Оксана Муха поділистья сімейними історіями про Різдво.

Нагадаємо, телеканал UA: ЛЬВІВ транслював наживо римо-католицьку Різдвяну месу. 25 грудня пряма трансляція велася із Костелу Святого Антонія на телеканал, радіо та цифрову платформу Суспільного у Львові.