«Виборчий округ. Дебати»: правила та таймінг проєкту

«Виборчий округ. Дебати»: правила та таймінг проєкту

18 лис. 2020

Сьогодні, 18 листопада, о 19:25 на телеканалі UA: ЛЬВІВ — прямий ефір проєкту «Виборчий округ. Дебати» із кандидатами на посаду голови Львівської ОТГ Андрієм Садовим та Олегом Синюткою. Дивіться онлайн телепроект на сайті за посиланням, на фейсбук-сторінці або ютуб-каналі. Слухати пряму трансляцію можна в ефірі UA: Українське радіо Львів на частоті 103,3 FM

Програма складатиметься із таких таких блоків: 

  • Вступна промова кожного з кандидатів.
  • Блок І. «Львів-2020: Як воно є?».
  • Блок ІІ. «COVID-19: виклики для місцевої влади». 
  • Блок ІІІ. Запитання від журналістів.
  • Блок ІV. «Громадський транспорт: Львівська ОТГ».
  • Блок V. Віч-на-віч.
  • Фінальна промова кожного з кандидатів.

Жеребкування, яке визначить порядок виступів учасників у кожному блоці програми, проведуть за кілька хвилин до початку телеефіру. Спостерігати за цим наживо можна на цифрових платформах Суспільного.

Розпочнеться «Виборчий округ. Дебати» із оголошення результатів жеребкування та вступного слова учасників. Обидва кандидати для цього матимуть по дві хвилини. 

Структура І, ІІ, IV блоків буде однаковою У кожному з них учасники матимуть хвилину для вступного слова. Далі кандидати ставитимуть 2 запитання одне одному. На них, згідно з таймінгом програми, — 30 секунд, на відповіді — півтора хвилини. Крім цього, адресант запитання матиме можливість відреагувати на сказане опонентом: після кожної відповіді для цього буде 30 секунд. 

У ІІІ блоці журналісти ставитимуть по одному запитанню, яке буде однаковим для обох кандидатів. До студії Суспільного запросили чотирьох представників інших медіа. На запитання — 30 секунд, для відповідей від учасників проєкту — по 2 хвилини.

V блок — це перехресні дебати учасників. Опоненти ставитимуть один одному три запитання на будь-яку тему. Вступного слова для кандидатів цей блок не передбачає. На запитання — 30 секунд, 2 хвилини — на відповідь, 15 секунд  — на репліку адресанта запитання. 

Завершиться ефір проєкту «Виборчий округ. Дебати» фінальними промовами учасників. Кожен із кандидатів матиме для слова 2 хвилини.

За дотриманням таймінгу стежитиме модератор проєкту — редактор телепрограм на UA: ЛЬВІВ Віталій Гамадин. На початку кожного блоку він матиме час для озвучення теми та правил дискусії учасникам ефіру. 

Також у студії будуть присутніми представники Громадянської мережі «Опора», які спостерігатимуть за перебігом ефіру. 

Загалом, тривалість прямого ефіру «Виборчий округ. Дебати» становитиме 90 хвилин. Якщо хтось із двох кандидатів не з’являється для участі у програмі, то прямий ефір проєкту скорочується пропорційно на 50%.

Нагадаємо, команда Суспільного Львів отримала листи із відповідями щодо участі у програмі від обох кандидатів на посаду голови Львівської ОТГ — Андрія Садового та Олега Синютки.

Крім цього, прямий ефір UA: ЛЬВІВ ретранслюватимуть кілька місцевих телеканалів та інтернет-порталів.  

Уродовж 7-23 жовтня на телеканалі UA: ЛЬВІВ вийшло 12 випусків проєкту «Виборчий округ. Місцеві». Це прямоефірне шоу команди Суспільного, де кандидати на посади  голів  найбільших у області ОТГ, депутатів обласної та міських рад презентували власні передвиборчі програми та відповідали на гострі запитання виборців,  журналістів і  незалежних експертів.