«Виборчий округ. Місцеві» — UA: ЛЬВІВ запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі

«Виборчий округ. Місцеві» — UA: ЛЬВІВ запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі

5 жов. 2020

Із 7 жовтня в ефірі Суспільного UA: ЛЬВІВ стартує токшоу «Виборчий округ. Місцеві». До дискусії в прямому ефірі журналісти Суспільного запрошують кандидатів до обласної ради і Львівської міської ради, кандидатів на посади міських голів районних центрів області і міста Львова.

Публічні співбесіди з кандидатами дивіться на телеканалі UA: ЛЬВІВ в будні о 19:25 після підсумкового випуску новин.

За словами продюсерки філії UA: ЛЬВІВ Ірини Сандуляк, найважчим завданням наразі є розміщення гостей та ведучих у студії таким чином, щоб витримати соціальну дистанцію і водночас — забезпечити якісний звук і картинку для глядачів Суспільного. Однак кандидати з розумінням ставляться до наявних обмежень.

«Ми ретельно дотримуємося карантинних обмежень, тому маємо ряд вимог до наших гостей:  повідомляти нас у випадку навіть легких симптомів ГРВІ чи застуди, маски, обробка рук антисептиком безпосередньо перед входом до студії, обмеження на вхід помічників-радників-речників у приміщення філії на час ефіру.  Кандидати розуміють ці перестороги. Наразі відмов не було», — зазначила продюсерка Львівської філії Суспільного Ірина Сандуляк.

Першими на дискусію в прямому ефірі Суспільного запросили представників партій — учасників виборів до Львівської обласної ради. Для дотримання карантинних вимог учасників від 15 партій поділили на 2 групи: за номерами, під якими партії будуть у бюлетені.

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика щовечора на UA: ЛЬВІВ

У межах «Виборчого округу. Місцеві» ведучі Віталій Гамадин, Володимир Перерва та Іванна Федів озвучать коротку довідку про учасників перегонів та поставлять запитання від редакторської групи й місцевих мешканців, дізнаються плани кандидатів щодо найбільших викликів регіону. Також кожен учасник матиме одну хвилину на самопрезентацію.

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

Читайте також: Суспiльне Новини — лідер із дотримання журналістських стандартів

Журналісти Суспільного мовника UA: ЛЬВІВ допомагатимуть виборцям розібратися з програмами кандидатів і перевірятимуть учасників перегонів на знання місцевих проблем та розуміння повноважень місцевого самоврядування.

«Місцеві вибори — це про масштаби країни й локальний вплив. Оскільки явка на місцеві вибори зазвичай нижча, то одне з наших завдань — донести їхню важливість в умовах децентралізації. Саме тому Суспільний мовник так багато уваги приділятиме місцевим виборам на всіх своїх платформах. Для нас також буде викликом висвітлення власне дня виборів в умовах погіршення епідеміологічної ситуації, тому ми вибудовуємо наші виробничі процеси так, аби всі філії мали змогу здійснювати свою роботу безпечно та якісно», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 3 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.