До 100-річчя ЗУНР UA: ЛЬВІВ готує одразу кілька спецпроектів

До 100-річчя ЗУНР UA: ЛЬВІВ готує одразу кілька спецпроектів

29 жов. 2018

1 листопада теле- та радіоефір Львівської філії Суспільного буде присвячений 100-й річниці Листопадового Чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Команда UA: ЛЬВІВ планує спецефір "Український характер: ЗУНР". Виїзна студія проекту розміститься просто неба на площі Ринок. Саме там відбувалася частина подій Листопадового чину: вдосвіта 1 листопада 1918 року українські вояки підняли синьо-жовтий прапор на львівській ратуші. UA: ЛЬВІВ покаже реконструкцію частини цих подій у прямому ефірі.

Окрім виїзної студії "Український характер: ЗУНР", команда UА: ЛЬВІВ готує міжпрограмні ролики про ключових Героїв Західноукраїнської народної республіки, Конституцію ЗУНР та її актуальність сьогодні, а також про історичні наслідки проголошення державності та вплив на ментальність галичан.

Обидва спецпроекти транслюватимуть на платформах UA: ЛЬВІВ (телеканал, радіо та соцмережі), тож стежте за новинами на офіційній сторінці Львівського Суспільного у Facebook.

Окрім цього, 1 листопада UA: ЛЬВІВ покаже телеглядачам історико-документальні фільми про повстанський рух в Україні.

Нагадаємо, 1 листопада 1918 року відбувся "Листопадовий чин" у Львові. Українці взяли владу в місті і невдовзі проголосили про створення держави Західноукраїнська народна республіка (ЗУНР).

Команда UA: ЛЬВІВ регулярно організовує спецпроекти у виїзній студії. У жовтні 2018-го це була "Хвиля довіри" на Бієнале довіри у Львові. Унікальний міжпрограмний контент Львівська філія Суспільного востаннє готувала до Дня захисника України: усі охочі могли звернутися до військових із відкритого майданчика UА: ЛЬВІВ у центрі міста.