Дивіться на UA: ЛЬВІВ фільм про Мирослава Скорика «Десять нот, що змінили Україну»

Дивіться на UA: ЛЬВІВ фільм про Мирослава Скорика «Десять нот, що змінили Україну»

13 лип. 2020

13 липня 2020 року композитору Мирославові Скорику виповнилося б 82 роки. Митець відійшов у засвіти 1 червня цього року. 

Сьогодні о 22:15 глядачам суспільного телеканалу UA: ЛЬВІВ покажуть документальну кінострічку про життя й творчість маестро «Десять нот, що змінили Україну». Фільм створений командою телеканалу UA: КУЛЬТУРА, в ефірі якого напередодні і відбулася прем’єра.  

У фільмі використали відео та матеріали з архівів Львівського Суспільного. Зокрема, запис знаменитої опери Мирослава Скорика «Мойсей». Її композитор написав у 2000-2001 роках до 100-річчя Львівського оперного театру. Папа Римський Іван Павло ІІ особисто благословив автора опери Мирослава Скорика і виконавця головної ролі Олександра Громиша. Над оперою також працювали: режисер-постановник Збігнєв Хшановський, диригент-постановник Михайло Дутчак, хормейстер Богдан Гирявенко.

Команда Суспільного звернулася до людей, які особисто знали Мирослава Скорика, були колегами й друзями композитора. У фільмі — це керівник музичної редакції UA: Радіо Культура та імпресаріо Мирослава Скорика Олександр Пірієв, музикант і колекціонер Павло Гудімов, сценарист і художник-аніматор Едуард Кірич, головний режисер Національної опери України Анатолій Солов’яненко, співак і композитор Сергій Фоменко, поет і видавець Іван Малкович та кіносценарист і кінокритик Сергій Тримбач. Колеги й друзі композитора розповіли про співпрацю Скорика з режисерами Параджановим і Дахном, про оперу й естраду, про те, наскільки легко було співпрацювати з Мирославом Михайловичем. 

Нагадаємо, дивитися онлайн телеканал UA: ЛЬВІВ можна на сайті lv.suspilne.media