«Непочуті. Історії війни» — в ефірі Львівського Суспільного

«Непочуті. Історії війни» — в ефірі Львівського Суспільного

7 тра. 2020

Із 8 до 11 травня в телеефірі UA: ЛЬВІВ та в ефірі UA: Українське радіо Львів прозвучать розповіді людей, які пережили Другу світову війну. 

Команда Суспільного адаптувала для телеглядачів і радіослухачів матеріали усноісторичного проєкту Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» #непочуті. Це розповіді людей, які пережили війну та повоєнні депортації й репресії. Саме ці спогади транслюватиме Львівське Суспільне.

«Про війну — це не лише про події на фронтах. Це про людей, які виживали в умовах бойових дій, при зміні армій та режимів, щодня бачачи, як знищують їхніх знайомих чи родичів, увесь близький їм світ. Наші герої перебули війну дітьми, але запам’ятали достатньо. Ми вдячні науковцям музею “Територія терору”, які записали на відео ці унікальні історії. І за те, що поділилися цими спогадами з глядачами та слухачами UA: ЛЬВІВ», — розповідає продюсерка Львівської філії Суспільного Ірина Сандуляк-Білоус.

Дивитися телеканал UA: ЛЬВІВ онлайн та слухати онлайн UA: Українське радіо Львів можна на сайті Львівського Суспільного тут.

До слова, Музей «Територія Терору» продовжує збирати свідчення очевидців. Усіх, хто готовий поділитись спогадами про Голодомор, масові репресій і депортації, події Другої світової війни, Голокост та післявоєнний голод, просять телефонувати +380 93 08 36 755, писати на пошту territoryterror@gmail.com чи сторінку музею у соцмережі Facebook.

Нагадаємо, 8 травня — День пам’яті та примирення, а 9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

Також нещодавно в ефірі UA: Українське радіо Львів стартував проєкт «Франко вдома. НаВчай з класиком».