До Редакційної ради Суспільного обрали двох нових членів

До Редакційної ради Суспільного обрали двох нових членів

8 жов. 2018

На конференції редакційних рад регіональних філій ПАТ "НСТУ", яка відбулася 8 жовтня в телецентрі "Олівець", обрали ще двох членів Редакційної ради Суспільного.

Представники редрад філій висунули 6 кандидатів у члени Редакційної ради НСТУ. Кожен кандидат окреслив власне бачення роботи Редради та свою роль у ній.

За підсумками голосування підтримка учасників конференції розподілилася таким чином:

  • Ірина Маєвська (Кропивницька філія) — 8 голосів
  • Андрій Тіток (UA: ЧЕРНІГІВ) — 8 голосів
  • Андрій Мацейко (Хмельницька філія) — 16 голосів
  • Уляна Антоник (UA: ЛЬВІВ) — 19 голосів
  • Ірина Коваль (UA: ДОНБАС) — 24 голоси
  • Володимир Носков (UA: ХАРКІВ) — 36 голосів

Відтак новими членами Редакційної ради Суспільного стали лінійний продюсер радіомовлення UA: ХАРКІВ Володимир Носков та лінійна продюсерка радіомовлення UA: ДОНБАС Ірина Коваль.

"Я вважаю, що дуже важливе завдання редакційної ради — налагодження комунікації між представниками різних регіональних філій та подолання суперечностей між ними. Щодо роботи в Редакційній раді Суспільного, то більшість питань для мене вже знайомі, я постійно тримаю зв’язок із київським офісом і тому добре розумію специфіку цієї роботи", — зазначив Володимир Носков.

Своєю чергою Ірина Коваль наголосила на важливості двостороннього зв’язку центрального офісу з регіонами, а також висловила сподівання, що Редакційна рада впорається з усіма викликами, які постають перед нею.

"Я увійду до Редради Суспільного насамперед як представниця регіональної філії UA: ДОНБАС і хочу використовувати в роботі нашої філії досвід моїх колег. Головною функцією Редакційної ради я вважаю захист прав журналістів і підтримання продуктивного діалогу між суспільством і державною владою. Я думаю, що ми впораємося з поставленими завданнями", — сказала новообрана членкиня Редакційної ради.

Окрім цього, від Наглядової ради НСТУ до складу Редради Суспільного увійшла продюсерка Українського радіо Культура Ірина Славінська.

На конференції також були заступниця голови Наглядової ради Суспільного Світлана Остапа, член правління НСТУ Микола Чернотицький і керівниця проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні" Галина Смірнова.

За словами Світлани Остапи, на противагу редакційним радам комерційних телеканалів, де цей орган є формальним утворенням і фактично не має жодних функцій, Редакційна рада Суспільного — повноцінний дієвий орган, який виконує своє призначення. Так, Редрада вже сформувала Редакційний статут ПАТ "НСТУ" і презентувала рекомендації щодо висвітлення подій на тимчасово окупованих територіях. Окрім цього, триває робота з відпрацювання механізмів внутрішньої та зовнішньої взаємодії.

Як зазначила Галина Смірнова, зміцнення спроможності Редакційної ради НСТУ є одним із пріоритетів проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні".

"Попереду на членів Редради чекатиме серйозне випробування — вибори в Україні й пов’язані з цим виклики для Суспільного", — додав Микола Чернотицький.

На подальшому спільному засіданні Редакційної ради НСТУ з представниками редакційних рад регіональних філій учасники конференції розглянули основні положення редакційного статуту та особливості застосування його норм у роботі філій.

Захід відбувся за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні".

Фото Олени Свєчкової, Ірини Славінської