Суспільне підтримує Перегляд сучасного польського кіно у Львові

Суспільне підтримує Перегляд сучасного польського кіно у Львові "Під Високим Замком"

5 жов. 2018

12-21 жовтня у Львові відбудеться сьомий Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком", що презентує сучасний доробок польського кінематографу. Львівська філія Суспільного UA: ЛЬВІВ — інформаційний партнер події.

Кіноперегляд "Під Високим Замком" традиційно відбувається восени. Окрім Львова, перегляди сучасного польського кіно влаштовують в Ужгороді й Івано-Франківську. Організовує захід Генеральне консульство Республіки Польща у Львові.

Головна мета події – підвищити знання про культурну спадщину Польщі, її історію та сучасні суспільні проблеми країни.

Однією з найцікавіших стрічок цьогорічного перегляду буде "Тиха ніч" Пьотра Домалевского. Фільм нагороджений Золотим Левом на Кінофестивалі у Ґдині 2017 року. Стрічка поєднує чимало сюжетних ліній та інтимну розповідь про сім’ю, юнацькі амбіції і трудову еміграцію, що є проблемою як у Польщі, так і в Україні.

Ще одна родзинка Перегляду — фільм "Птахи співають у Кіґалі" режисерки Йоанни Кос-Краузе. Ця стрічка отримала на ґдинському кінофестивалі Срібного Лева. У ній поєднана розповідь про травму, жалобу й уміння пробачити.

До списку романтичних комедій цьогоріч потрапили "Листи до М. 3.", "План Б", "Податок від кохання", "Готові на все. Екстермінатор", а також мозаїкова комедійна драма про страх і буденну скруту "Панічний напад" Павела Масльони.

Подивитися сучасне польське кіно у Львові можна буде в мережі кінотеатрів "Кінопалац". Окрім самих переглядів стрічок, на гостей чекатимуть виставки, зустрічі із відомими особистостями світу кінематографії, концерти та квести.