Роботу Суспільного не можна переривати в жодному разі, — представник ОБСЄ

Роботу Суспільного не можна переривати в жодному разі, — представник ОБСЄ

1 жов. 2018

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість із приводу припинення аналогової трансляції телеканалу UA: ПЕРШИЙ і повторив свій заклик до влади невідкладно вирішити проблеми фінансування суспільного мовника. Про це йдеться на офіційному сайті ОБСЄ.

"Очікувати від суспільного мовника надання надійних, якісних та інформативних програм можна тільки тоді, коли він є незалежним і фінансово життєздатним", — сказав Дезір.

"Важливу роботу Суспільного мовлення не можна переривати в жодному разі, особливо напередодні майбутніх президентських і парламентських виборів в Україні. Суспільний мовник є життєво важливим, щоб забезпечити поінформованість громадян про вибори, зокрема й про те, як реалізувати право голосу, та про політичні позиції різноманітних партій і кандидатів, які беруть участь у виборах", — додав він.

"Відповідальність держави полягає в забезпеченні безперервності суспільного мовлення. Я закликаю владу невідкладно й повною мірою відновити передачу сигналу мовника в усіх регіонах країни, і нарешті забезпечити достатнє фінансування діяльності Суспільного", — наголосив представник ОБСЄ.

Арлем Дезір також висловив занепокоєння щодо майбутнього цифрового мовлення Суспільного, зважаючи на борги мовника й перед постачальниками цифрового сигналу.