Студія Суспільного готується до мовлення наживо із найбільшої IT-події в Україні

Студія Суспільного готується до мовлення наживо із найбільшої IT-події в Україні

27 вер. 2018

28-30 вересня у Львові на Арені Львів відбуватиметься наймасштабніша технологічна подія України — IT Arena 2018. UA: Суспільне мовлення — головний медіапартнер заходу.

Команда UA: Суспільного мовлення готується до прямих ефірів зі студії UA: Українське радіо, яку облаштовують на локації IT Arena 2018. Окрім цього, розгортається пересувна телевізійна станція (ПТС), яка транслюватиме відеоверсії радійних розмов на телеканалі UA: ЛЬВІВ.

Перше увімкнення наживо з IT Arena заплановане вже на завтра, 28 вересня, у день відкриття заходу об 11:10. Впродовж усієї п’ятниці та суботи ведучі UA: Українське радіо Марина Куликова та Роман Коляда спілкуватимуться із засновниками IT-компаній, СЕО-спеціалістами, розробниками програмного забезпечення та стартаперами про розвиток ІТ індустрії в Україні та світі.

Серед тем, які заявлені у попередній програмі трансляцій, є такі:

  • коли в Україні з’явиться 5G? Про швидкісний інтернет і фактори, які впливають на розбудову мережі;
  • використання технології Blockchain у великих компаніях, державному секторі та роботі криптовалют. Захист даних і переваги цієї технології;
  • технологія віртуальної і доданої реальності (VR/AR). Перші прототипи та різновиди сучасних пристроїв. Найцікавіші VR-проекти. Що таке змішана реальність (MR) і в чому полягає її відмінність від VR/AR?
  • особливості роботи над стартапом в Україні: організація командної роботи, пошук інвестора, реалізація ідеї;
    розвиток інтернет-торгівлі в Україні і світі;
  • системи автономного керування автомобілями. Над якими технологіями зараз працюють інженери та програмісти з усього світу, щоб навчити автівку їздити без допомоги людини? Технологічні рішення, які невдовзі змінять наш світ і підхід до користування автомобілями.

Глядачам UA: ЛЬВІВ телеверсії зі студії на Арені Львів покажуть цими вихідними у вечірній прайм-тайм у спецпроекті “Суспільне на IT Arena”: 29 вересня о 19:30 та 30 вересня о 18:30. Водночас, усі розмови UA: Українське радіо транслюватимуться на сторінці UA: ЛЬВІВ у мережі Facebook наживо.

Окрім цього, одним із спікерів IT Arena буде член правління ПАТ «НСТУ», відповідальний за суспільно-політичний напрям діяльності Суспільного Роман Вінтонів. У неділю, 30 вересня, о 12:45 він матиме неформальну зустріч з учасниками конференції в одній із локацій заходу – Королівській пивоварні (Староєврейська вулиця, 9). Тема — “How IT can use Ukrainian Public Broadcaster. We are ready to support IT-sphere” (“Користь Суспільного мовника для ІT. Ми готові підтримати IT-сферу”). Вхід за акредитацією.

Нагадаємо, цьогоріч IT Arena 2018 збере понад 2500 учасників з усього світу та близько 100 спікерів із найкращих міжнародних технологічних компаній, таких як Tesla, Uber, Soundcloud, Facebook, Google, Linkedin та найуспішніших українських стартапів. 50 мітапів у третій день конференції відбудуться у восьми локаціях в центрі міста.