На Суспільному в Києві відбулася зустріч із представниками польської спільноти

На Суспільному в Києві відбулася зустріч із представниками польської спільноти

13 гру. 2019

11 грудня в київському телецентрі «Олівець» відбулася спільна зустріч Координаційного центру мовлення Суспільного з представниками польської спільноти. 

Центр розпочав роботу, аби забезпечити інформаційні права всіх національних спільнот в Україні. Це перша із серії зустрічей, яка мала на меті виокремити загальні питання та визначити ключові теми для їх майбутнього висвітлення на Суспільному.

З представниками польської національної спільноти спілкувалися членкиня наглядової ради у сфері забезпечення прав національних меншин Дарія Карякіна, член правління UA: Суспільне мовлення Микола Чернотицький, генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей, керівниця Координаційного центру мовлення національних меншин Анастасія Гудима та його креативна продюсерка Дарія Сінельникова

Членкиня наглядової ради Дарія Карякіна зауважила, що початок роботи Центру є стратегічним кроком для Суспільного мовника.

«Ми проводили публічну дискусію і розробили концепцію мовлення національних меншин на Суспільному, — зауважила Дарія Карякіна. — Бо є спільні в загальнонаціональному вимірі питання, і спільноти також повинні мати змогу виносити їх на обговорення в суспільстві».

Член правління UA: Суспільне мовлення Микола Чернотицький зазначив, що під час формування контенту й редакційної політики Суспільний мовник намагається враховувати інтереси суспільства: «Ми працюємо з усіма спільнотами й на сьогодні хочемо збільшити контент саме мовами національних меншин і про національні меншини. Тому ми відкриті до співпраці».

«Це важливий крок для нас і перший такий у роботі з національними спільнотами в Україні, — коментує генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей. — Ми бачимо й розуміємо, що є запит на контент про національні спільноти та що вони досить успішні. Ми як Суспільний мовник будемо створювати такі проєкти й давати змогу реалізувати їх самостійно».

Також Марія Фрей розповіла, що наступного року Суспільне планує проводити навчання для представників національних спільнот, аби вони долучилися до створення контенту: «Навчання буде спрямоване на те, щоб представники спільнот зрозуміли, як створювати медіапроєкти: від реалізації ідеї до отримання фінансування».

Керівниця Координаційного центру мовлення національних меншин Анастасія Гудима розповіла, що вже навесні стартує новий етап пітчингу ідей на Суспільному. Особливу увагу приділять проєктам для національних спільнот і про національні спільноти. Координаційний центр мовлення національних меншин планує допомогти з підготовкою до пітчингу, наприклад оформленням ідеї чи заповненням картки проєкту.

«Основна мета нашої зустрічі — це налагодити плідну співпрацю з виготовлення медіаконтенту про національні меншини в Україні. Ми хочемо створювати якісний та цікавий продукт для всіх наших платформ — це теле-, радіо- та діджитал-формати», — додала креативна продюсерка Координаційного центру мовлення національних меншин Дарія Сінельникова.

Фотографував Володимир Шевчук