UA: ЛЬВІВ отримав сучасне телевізійне обладнання

UA: ЛЬВІВ отримав сучасне телевізійне обладнання

31 жов. 2019

31 жовтня UA: ЛЬВІВ передали нову телевізійну техніку, яку закупили в межах п’ятирічного проєкту UA: Суспільне мовлення й Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні». 

Команда UA: ЛЬВІВ отримала 292 одиниці техніки: тележурналістські комплекти на базі відеокамер Panasonic, які підтримують роздільну здатність 4K, обладнання для безпровідної передачі відео компанії LiveU та смартфони Samsung для прямих включень журналістів із місця подій, а також супутня техніка — ручні та радіомікрофони, штативи, додаткове світло, акумулятори, WiFi-роутери, пристрої для запису звуку, павербанки, карти пам’яті. 

Оновлення використовуватимуть для роботи на телевізійній та цифровій (сайт та соцмережі) платформах UA: ЛЬВІВ. Сучасна техніка замінить старе обладання філії та дозволить більше включатися в роботу у сфері digital, яку Львівське Суспільне зараз розвиває. 

«Завдяки шведським колегами та програмі міжнародної співпраці, Суспільне у регіоні отримало потужний технічний арсенал для створення ще більш якісного контенту, — переконана менеджерка UA: ЛЬВІВ Тетяна Колісніченко. — Наші журналісти матимуть змогу включатися із місця події, карткові камери дозволять бути більш оперативними у роботі з відео та видачею його в прямий ефір. Адже до сьогодні оператори на виїзді працювали із камерами на касети Mini-DV».

Нагадаємо, головна мета проєкту «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні» — зміцнення Суспільного мовника й утвердження стандартів незалежної журналістики в Україні. 

Для співпраці іноземна сторона обрала чотири філії — UA: РІВНЕUA: ЛЬВІВUA: КАРПАТИ та UA: ХАРКІВ. Цієї осені там відбуваються тренінги та воркшопи від іноземних медійників: розробляють digital-стратегії для кожного регіону та оптимізують роботу служби новин. Члени команди Суспільного відвідують офіси шведських суспільних мовників у Гетеборзі та Стокгольмі. 

Крім цього, у межах проєкту команди цих чотирьох філій отримали нове обладнання для підвищення якості власного контенту.