Енергоефективність у громадах — у токшоу «Як справи?»

Енергоефективність у громадах — у токшоу «Як справи?»

8 кві. 2024

Що робити у громадах, щоб стати більш енергонезалежними, та які виклики постають на шляху до енергоефективних рішень — це обговоримо у п’ятому випуску токшоу «Як справи?» 8 квітня о 21:00 на Суспільне НовиниСуспільне Крим та всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Чернівці, Суспільне Хмельницький, Суспільне Дніпро тощо).

Читайте також: У кадрі — максимальна злагодженість, взаємопідтримка і зосередженість, — ведучі «Суспільне. Студія»

«Питання енергоефективності завжди актуальне, особливо гостро воно стоїть під час війни, після масованих ракетних атак ворога. Енергосервіс у громадах сьогодні — дуже важлива частина виживання: альтернативні джерела енергії, пошук ефективних рішень для багатоповерхівок, соціальної інфраструктури. Ми розглянемо приклади вдалих управлінських рішень, громадських ініціатив, щоб з’ясувати, що можемо ще змінити в енергоспоживанні. Дивіться досвід громад на місцевих телеканалах Суспільного, коментуйте токшоу на ютуб-каналі Першого, пишіть про своє відповідальне споживання електроенергії — ми працюємо для вас. Суспільне традиційно надає майданчик для дискусій, що можуть трансформуватись у дії», — зазначає шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

У студію запросили начальника відділу супроводу ОСББ Львівської міської ради Сергія Солтиса; виконавчого директора Асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка та Володимира Шматька, голову Чортківської міської громади Тернопільщини.

«Попри те, що тему енергоефективності в медіапросторі підіймаємо не вперше, кожного разу є змога підказати нові програми для оновлення будинків, — каже ведучий токшоу «Як справи?» Віктор Дяченко. — Цього разу ми прагнемо сфокусувати свою увагу на можливостях для економії на комунальних платежах. Окрім цього покажемо приклади з громад, де вже працює господарський підхід — фасади будинків утеплені, замінено вікна, покрівлю, оновлено систему розподілу тепла. Маю надію, що ці приклади надихнуть наших глядачів зробити зміни у своєму багатоквартирному будинку, аби заощаджувати».

Онлайн до дискусії приєднаються фінансовий директор Фонду енергоефективності Микола Ільїнов, перший заступник голови Первомайської громади Харківщини Антон Орєхов, енергоменеджер Ніжинської громади Чернігівщини Денис Ворона, голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Також в ефірі програми буде сюжет від Суспільне Львів про термомодернізацію будинків у Новояворівську. 

Читайте також: Микола Чернотицький: Виклики тільки збільшуються

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Попередні випуски «Як справи?» можна подивитись на ютуб-каналі Перший. Всього заплановано 12 випусків токшоу. 

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.