Воркшоп для команди UA: ЛЬВІВ від шведських журналістів

Воркшоп для команди UA: ЛЬВІВ від шведських журналістів

25 вер. 2019

Медійники зі шведського суспільного мовника ST/SVT упродовж тижня працюватимуть із командами новин, ранкового токшоу й суспільно-політичного напряму UA: ЛЬВІВ

Досвідом роботи на digital-платформах поділяться експертка Офісу медіарозвитку Шведського радіо та менеджерка з розвитку програм станції «P4 Kristianstad» Анна Маріс, редактор цифрових новин на Шведському радіо Магнус Нілден та експертка Офісу медіарозвитку Шведського радіо, журналістка Анна Hістром

Головними темами воркшопів стануть якісна робота на digital-майданчиках і створення контенту для цифрових платформ за стандартами журналістики. Окрему увагу колеги зі Швеції звернуть на пошук тем і планування новин. 

«Матимемо багато практичної роботи цього тижня. Однією з найважливіших складових нашої співпраці буде налагодження роботи за принципами Суспільного мовника. Ми намагатимемося з’ясувати, як новини й цифрові платформи мають працювати на незалежному медіа», — розповіла Анна Маріс

Це другий візит шведських медійників на UA: ЛЬВІВПерша зустріч із командою Львівської філії UA: Суспільне мовлення відбулася в червні.

«Минулого разу під час візиту ми знайомилися й вивчали роботу. Нині працюватимемо безпосередньо над контентом і його створенням, — зазначив Магнус Нілден. — Ми вже розробили індикатори KPI, щоб розуміти ефективність і напрям співпраці. Спробуємо підвищити взаємодію з аудиторією, а також окреслимо головні відмінності digital-контенту від телевізійного та радійного».

Результатом спільної роботи стане чітка digital-стратегія для фейсбук-сторінки UA: ЛЬВІВ і сайту lv.suspilne.media

«Ми хочемо бути максимально відкритими й близькими до аудиторії та поширювати наш контент на різних платформах і в такий спосіб, щоб людям було зручно й просто його споживати. Тому UA: ЛЬВІВ активно розвиває власні цифрові платформи. Досвід наших колег зі шведського суспільного допоможе вдосконалити нашу роботу та комунікацію з аудиторією», — прокоментувала продюсерка UA: ЛЬВІВ Уляна Антоник. 

Нагадаємо, візити шведських медійників відбуваються в межах проєкту UA: Суспільне мовлення й Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні». Головна мета співпраці — зміцнення Суспільного мовника й утвердження стандартів незалежної журналістики в Україні. 

Для співпраці іноземна сторона обрала чотири філії Суспільного мовника: UA: РІВНЕUA: ЛЬВІВUA: КАРПАТИ та UA: ХАРКІВ.