Жінка під час і після війни: четвертий випуск токшоу «Як справи?» на Суспільне Львів

Жінка під час і після війни: четвертий випуск токшоу «Як справи?» на Суспільне Львів

1 кві. 2024

Жінки в армії, політиці, місцевому самоврядуванні, вимушене переселення та доступ до соціальних послуг, відновлення з урахуванням гендерної рівності, бізнес та рівна оплата праці — про це говоритимемо у четвертому випуску токшоу «Як справи?» 1 квітня о 21:00. Дивіться нас на Суспільне Новини, Суспільне Крим та всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Львів, Суспільне Чернігів, Суспільне Кропивницький, Суспільне Ужгород тощо).

Читайте також: Дмитро Козлов: Ми зацікавлені, щоб на Суспільне приходили працювати ветерани

«Ми переконані — треба говорити і пояснювати, дискутувати і обмінюватись історіями зі свого життя, шукати однодумців, крок за кроком руйнувати гендерні стереотипи, говорити не лише про гендер, а й про інші ознаки, в основі яких лежать соціальні нерівності, щоб формувати толерантне і спроможне до розвитку суспільство. Останніми роками роль жінок у всіх сферах життя зростає і це заслуга не тільки лідерок, а й просвітницьких проєктів, до яких часто долучається Суспільне Мовлення», — зазначає шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

Що і як вдається змінювати, щоб покращити ситуацію, ведуча токшоу «Як справи» Світлана Стеценко у студії спілкуватиметься з правозахисницею, тренеркою з питань гендерної рівності Світланою Дубиною, менеджеркою програми розвитку Бізнес мережі сільських жінок України Ярославою Сорокопуд та консультанткою Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, експерткою проєктів Ради Європи в Україні Ольгою Дунебабіною.

«У нас триває повномасштабна війна. І це також боротьба цінностей. Гендерна рівність — це одна з тих цінностей, яка відрізняє нас від ворога. Яка ставить крапку на радянському минулому. Зараз ми маємо сформувати чіткі гендерні наративи в суспільстві. Простіше кажучи, не загравати з образом “жінки-берегині”, у якої збільшилася доглядова праця в рази через повномасштабну війну. А трансформувати соціальні й адмінпослуги так, щоб жінка могла працювати, сплачувати податки, бути повноправною частиною суспільства. У деталях про це і говоритимемо з гостями ефіру в студії», — каже ведуча токшоу «Як справи?» Світлана Стеценко.

Онлайн до розмови про формування суспільних гендерних наративів приєднається Інна Совсун, депутатка Верховної Ради України, перша заступниця міністра освіти і науки України (2014–2016 рр.). Про рівень оплати праці жінок розповість, теж онлайн, координаторка соцмереж та публічних проєктів експертного ресурсу «Гендер в деталях» Ірина Дєдушева. Також до розмови долучиться правозахисниця, голова благодійної організації «Марш жінок» Олена Шевченко.

Місцеві команди Суспільного готують для програми історії з різних регіонів України.

Читайте також: Проєкт «Батьки-засновники» дивіться в ефірі місцевих каналів Суспільного

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Попередні випуски «Як справи?»  можна подивитись на ютуб-каналі Перший. Всього заплановано 12 випусків токшоу. 

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.