Виїзна студія UA: Радіо Культура мовить наживо з 26-го BookForum

Виїзна студія UA: Радіо Культура мовить наживо з 26-го BookForum

20 вер. 2019

1822 вересня триває 26-й BookForum у Львові. Теле- й радіокоманда Суспільного мовить наживо з геокупола в центрі міста. Трансляції на телеканалі UA: КУЛЬТУРА дивіться щовечора, а впродовж дня — слухайте ефіри виїзної студії UA: Радіо Культура.

«BookForum — це подія, фрагмент життя, фестиваль, ярмарок. Це час, коли гравці книжкової індустрії можуть звірити компаси, — коментує ведуча виїзної студії UA: Радіо Культура на форумі Олена Гусейнова. — Радіо, як швидке медіа, має бути в таких місцях. І робити їх чутними для багатьох».

Радіостудія Суспільного почала мовити із фестивалю в четвер, 19 вересня, і продовжить до неділі.

«Я працюю з командою звукорежисерів у Києві й тут, на виїзному майданчику. А також  разом із колегами, із якими ми передаємо одне одному ефірну естафету, — розповіла Олена Гусейнова. — Учора в мене побували Соломія Чубай, Маркіян Прохасько, Богдана Брилинська, Марко-Роберт Стех і Таня Стех, Юрій Руденко, команда видавництва «Ранок», яка випускає комікси, на чолі з Марією Шагурі. Ну й моє граничне щастя здійснилося  розмова з Арундаті Рой».

Геокупол, звідки виходять в ефір радійники — відкрита локація. Перехожі можуть послухати розмову, а після неї — поспілкуватися з гостем.

Сьогодні спікерами виїзної студії UA: Радіо Культура на форумі стануть автор «Франчески» Дорж Бату, головна редакторка WoMo й авторка книжки «Про що мовчать» Таня Касьян, а також Ілларіон Павлюк, який розповість про свій новий роман «Танець недоумка».

Завтра на слухачів чекають 12 розмов із відомими авторами, книговидавцями й літературознавцями.

Загалом із 26-го BookForum заплановано майже 20 годин радіомовлення наживо. Стежте за анонсами на фейсбук-сторінці UA: Радіо Культура.

Слухайте UA: Радіо Культура онлайн на сайті або в мобільному застосункові suspilne.radio.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — генеральний інформаційний партнер 26-го BookForum. Впродовж 5-ти днів у геокуполі біля Оперного театру в центрі Львова мовитимуть наживо виїзні теле- й радіостудії Суспільного: телеканалу UA: КУЛЬТУРАUA: Радіо Культура та регіонального мовника UA: ЛЬВІВ. На 30 локаціях фестивалю заплановано понад 900 подій: книжковий ярмарок, презентації, автограф-сесії письменників та дискусії за участю авторів і митців. 

 

Фото: Христина Купльовська