Цього тижня у Львові стартує 26-ий BookForum

Цього тижня у Львові стартує 26-ий BookForum

17 вер. 2019

18-22 вересня у Львові відбудеться 26-ий BookForum. На 30-ти локаціях культурного фестивалю проведуть понад 900 подій: книжкову ярмарку, презентації, автограф-сесії письменників та дискусії за участю авторів та митців. 

UA: Суспільне мовлення – генеральний інформаційний партнер 26-ого BookForum.  Впродовж 5-ти днів у геокуполі біля Оперного театру в центрі Львова мовитимуть наживо виїзні теле- та радіостудії Суспільного. Побачити знаних українських і зарубіжних письменників, познайомитися з найсвіжішими прем’єрами книг, стати очевидцем відвертих літературних дискусій – усе це чекає на глядачів та слухачів в спецпроєктах телеканалу UA: КУЛЬТУРА та UA: Радіо Культура наживо із 26 BookForum. Стежте за анонсами трансляцій на сайті UA: Суспільне мовлення. 

UA: ЛЬВІВ отримала статус офіційного інфопартнера культурного фестивалю. Регіональна команда Суспільного UA: ЛЬВІВ теж розповідатиме про важливі події фестивалю в теле- та радіоефірах. Стежте за анонсами на сайті компанії та сторінці у мережі Facebook.

Фокусна тема цьогорічного BookForum – «Відшукування причетного» – назва одного з віршів українського поета Грицька Чубая. У 2019-тому минає 70 років від його дня народження митця.

«Відшукування причетного» – з одного боку це назва віршу Грицька Чубая [...] Але з іншого ми вирішили цьогоріч говорити про особисту відповідальність кожного на те, що впливає на світ. Я, як особистість, маю вплив на політичне життя, на соціальні зміни, на екологію. Тобто, колективна відповідальність виражається через кожну особистість», — розповіла в ефірі ток-шоу «Добрий ранок» на UA: ЛЬВІВ програмна директорка 26 BookForum Софія Челяк

Софія Челяк розповіла, що підготовка до фестивалю триває впродовж усього року. «Ми спілкуємося з іноземними авторами, намагаємося запрошувати зірок, з якими треба домовлятися заздалегідь. На цьогорічний BookForum ми вже з січня мали попередній список учасників», — зазначила програмна директорка. 

Почесними гостями цьогорічного BookForum стануть авторка роману «Бог Дрібниць» Арундаті Рой, азербайджанський письменник та журналіст Ельчін Сафарлі, вірменська письменниця у жанрі магічного реалізму та фентезі Мар’ям Петросян. Загалом на фестивалю до Львова приїдуть автори із Австрії, Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Боснії і Герцоговини, Великої Британії, Греції, Грузії, Ізраїлю, Ірану, Індії, Італії, Іспанії, Канади, Литви, Лівану, Македонії, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Палестини (Ґаза), Сербії, Словаччини, Словенії, Сполучених Штатів Америки, Туреччини, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції, Шотландії.

Крім цього, другий рік поспіль BookForum стає майданчиком для знайомства авторів з міжнародної платформи Версополіс з українським читачем. Ця престижна Всеєвропейська поетична платформа популяризує молоду поезію та об’єднує 15 фестивалів з 13 країн Європи. Цьогоріч фестиваль відвідають поети Перу Сайзпрез (Іспанія), Пол Генрі Кемпбел (Німеччина) та Адіса Башич (Боснія та Герцоговина). 

Докладніше з програмою 26 BookForum можна ознайомитися тут

26 BookForum реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. 

Нагадаємо, UA: ЛЬВІВ інформаційно підтримає проєкт «Чубай. Україна. Любов/POETY», презентація якого відбудеться в межах 26-ого BookForum 20 вересня о 20:00 в Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької.