Львів’ян запрошують на презентацію документального проєкту «Стихії війни»

Львів’ян запрошують на презентацію документального проєкту «Стихії війни»

11 бер. 2024

15 березня о 17:00 у Львові відбудеться показ документального проєкту Суспільного Мовлення «Стихії війни». Співорганізатором події є Школа журналістики та комунікацій Українського Католицького Університету, яка надала приміщення для показу. 

Запрошуємо долучатися: вхід вільний за умови попередньої реєстрації за посиланням. З безпекових міркувань, локацію показу повідомимо вам окремим листом після вдалої реєстрації. На показі буде присутня команда проєкту, після перегляду — вільна розмова про вплив війни на емоційний та психологічний стан суспільства. 

Читайте також: Долають наслідки «Стихій війни»: хто став героєм документального проєкту Суспільного

Проєкт «Стихії війни» — це відверті документальні історії людей з різних регіонів країни. Вони долають наслідки війни та ведуть боротьбу з усіма природними стихіями, на тлі яких вона розгорнулася. Жителі Херсона та Миколаєва рятувались від «великої води» після підриву Каховської гідроелектростанції. Герої фільму з Чернігівщини обробляли землю, ризикуючи натрапити на снаряди, які можуть здетонувати. Жителі Сум пережили втрату власного житла та домашніх тварин, які живцем згоріли від падіння «шахеда».

Команда презентувала проєкт «Стихії війни» до другої річниці повномасштабного вторгнення. Фільм Суспільного «Стихії війни» допомагає переосмислити те, яку ціну платять українці за кожен день війни, та як Україна дає раду усім цим стихіям. 

«Фільм “Стихії війни” — не про загальні втрати й суху статистику, яку ми щоденно чуємо в новинах. Наш документальний проєкт показує історії людей, які стикнулися з лихом віч-на-віч, впритул відчули подих вогню, руйнівну силу води, — каже режисер та автор ідеї фільму, головний режисер дирекції регіонального мовлення Суспільного Сергій Жулін. — Війна торкнулася усіх сфер життя українців. Відверті живі емоції героїв, широка географія пережитих страшних подій, які розгортаються у стрічці, і долі, що переплітаються і поєднуються в єдиний вузол героїчного протистояння російському вторгненню — про все це у проєкті від регіональної команди документалістів Суспільного»

Команда Суспільного запланувала офлайн-покази фільму «Стихії війни» у Львові, Чернігові, Сумах та Одесі.

Над проєктом працювали: 

  • режисер — Сергій Жулін;
  • оператори — Сергій Міщенко, Дмитро Бондаренко, Юрій Сисоєв, Сергій Шаповалов, Антон Романюк;
  • режисер монтажу — Тарас Романик;
  • графічний дизайнер — Андрій Дмитрик;
  • звукорежисер — Дарія Петренко;
  • композитор — Кирило Томашевський;
  • коректор кольору — Олександр Брамський;
  • редакторка — Галина Щерба;
  • адміністраторка — Софія Євган;
  • генеральний продюсер — Артем Шелковий. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.