Відійшов у засвіти Богдан Стефура — багаторічний телевізійний звукорежисер Суспільне Львів

Відійшов у засвіти Богдан Стефура — багаторічний телевізійний звукорежисер Суспільне Львів

3 січ. 2024

2 січня від раптової хвороби у віці 66 років помер Богдан Стефура — львівський телевізійний звукорежисер, аранжувальник та музикант. 

Богдан Стефура розпочинав свій телевізійний шлях у 1995-му, присвятивши цій роботі 27 років. Із них — понад 7 років працював у команді Львівської філії Суспільного. В різні періоди свого життя Богдан Стефура був звукорежисером ансамблю «Ватра», рок-колективу «Жайвір», гурту «Медікус», «Піккардійської терції», а також мав власну студію звукозапису. 

Режисери, ведучі, журналісти Суспільне Львів та весь телевізійний колектив, з якими він пліч-о-пліч випускав прямі ефіри та записував проєкти, згадують його професійність, оптимізм та щирість.

«Дуже прикра новина і дуже несподівана. Богдан Стефура був переповнений енергією, з масою задумів та проектів, ніколи ні на що не скаржився — ні на здоров’я, ні на життєві ситуації, які складалися, — згадують Богдана Стефуру подружжя телевізійних режисерів — Леся Рибінська та Мирослав Мединський. — Жодної значимої програми на Львівському телебаченні не відбувалося, де б не працював Богдан, а для нас — Бодько… Знамениті «Деки», «Ватра», «Піккардійці», джазові фестивалі, симфонічні оркестри, театральні вистави і тисячі-тисячі телевізійних робіт. Дякуємо Телебаченню і Музиці, які нас звели. Прощай і прости, Богдане… Спочивай з Богом, Бодьку».

«Богдан Стефура — професіонал, хороша людина і, в доброму сенсі, фанатик своєї справи. Завжди поспішав, завжди кипів справами та роботою, але якщо мова заходила про музику чи звук — забував про все і міг говорити годинами, — згадує Віталій Гамадин, ведучий Суспільне Львів, випусковий редактор «Суспільне. Спротив». — Богдан Стефура вмів щиро радіти успіхам колег, його позитив задавав настрою усім довкола. Під час ефіру з ним було відчуття комфорту та надійності. Телевізійники зрозуміють один з улюблених висловів Богдана, з натяком на те, що професіонал уміє перестрахуватися: “У будь-яких форс-мажорних ситуаціях є “журавель”».

«Богдан був професіоналом високого рівня. Чесний, патріотичний і не любив дурнів, — мав звичку дурість висміяти. Любив свою роботу. Як всі люди, мав недоліки, помилявся і треба було добре постаратись, щоб визнав помилку, але ми з того всього завжди сміялись, бо він був незлобливий, і на нього злоститися не могли. Шалено шкода, що так рано обірвалось життя, просто неможливо в це повірити», — каже Романа Самокіш, режисерка монтажу Суспільне Львів.

Команда Суспільне Львів глибоко сумує та висловлює співчуття рідним Богдана Стефури.

Парастас за упокій душі Богдана Стефури відбудеться 3 січня о 18:00 у каплиці в Сокільниках, на вул. Львівській (каплиця біля цвинтаря).

Чин похорону відбудеться у четвер, 4 січня, об 11:00 від цієї ж каплички.