6-го вересня стартує фестиваль «Кіт Ґаватовича». Львівське Суспільне – інфопартнер

6-го вересня стартує фестиваль «Кіт Ґаватовича». Львівське Суспільне – інфопартнер

3 вер. 2019

Міжнародний театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича» триватиме з 6-го до 8-го вересня на літній сцені Парку Культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького та в приміщенні колишнього трамвайного ДЕПО LemStation. Суспільне у Львові (телеканал UA: ЛЬВІВ та Українське радіо Львів) – інформаційний партнер події. 

Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. «Продав кота у мішку» – це одна з його драматургічних робіт. Гра слів «Кіт Ґаватовича» кидає сенсовий виклик глядачам та митцям, адже вулична форма театру – це мистецтво, яке відкрите для усіх. Основна думка фестивалю – «мистецтво не тільки для митців». 

За словами генеральна директорка фестивалю Єви Якубовської, світова тенденція театру сьогодні все частіше робить його однією із головних платформ для обговорення суспільних проблем. «Театрце ще одна платформа для того, аби говорити, проговорювати, почути, слухати, задуматися, акцентувати на тій проблемі, яка існує зараз», – зазначила Єва Якубовська в ефірі Українського радіо Львів.

Відкриття фестивалю відбудеться 6 вересня спільно із театром імені Лесі Українки. Серед хедлайнерів події – Молодий театр із виставою про виклики, що ставить собі людина у суспільстві, на сцену вийдуть акторки театру та кіно Ірма Вітовська-Ванца та Римма Зюбіна. Крім того, до України приїде світова зірка театру Такетеру Кудо – актор та послідовник театру Буто, батько-засновник жанру перформанс у світі, презентуватиме пластичну виставу «Цукерковий вибух».

Серед колективів-учасників фестивалю буде і львівський театр Леся Курбаса із виставою «Перехресні стежки», а також харківський театр абсурду  «Воробушек». Також у програмі – колектив із Маріуполя із виставою  «Прощавай, зброє!» та колектив із Сум із сучасною драматургією про віртуалізацію простору «Галюцинація». 

Лекційну частину представить львівський активіст Володимир Бєглов та театральний критик Максим Максимчук. Серед нічної програми також буде кінопоказ від мистецької формації Wiz-Art.

Всі заходи, які відбуватимуться у Парку Культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, є безкоштовними.  

Більше про фестиваль з уст організаторів та учасників дивіться вже цього четверга у телепроекті «Добрий ранок» на UA: ЛЬВІВ. Дивитися онлайн можна на сайті lv.suspilne.media.

*Фестиваль відбувається за підтримки Львівської міської ради. Засновник та організатор фестивалю незалежний театр “Склад 2’0”.