Наступного тижня у Львові стартує фестиваль короткометражного кіно. UA: ЛЬВІВ – інфопартнер

Наступного тижня у Львові стартує фестиваль короткометражного кіно. UA: ЛЬВІВ – інфопартнер

16 сер. 2019

19 – 25 серпня у Львові триватиме XII міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art. Цьогорічний девіз події – «Наважся побачити». Львівське Суспільне – інформаційний партнер фестивалю. 

З-поміж 1291 поданих на фестиваль робіт, організатори відібрали для показів у Львові 120 короткометражних стрічок. «Ми показуємо неординарне та яскраве кіно, таке, яке ви не побачите у кінотеатрах і якого не знайдете в інтернеті», — зазначила програмна директорка фестивалю Wiz-Art Ольга Райтер в ефірі ток-шоу «Добрий ранок» UA: ЛЬВІВ

Ідея девізу цьогорічного фестивалю – «Наважся побачити» – реакція на політичну та суспільну ситуацію в Україні та світі. «Розмитість є визначальною ознакою нашої тремтячої епохи і її ніяк не уникнути. Ми не обіцяємо, що після перегляду фільмів з цьогорічної програми ви сфокусуєтеся та зрозумієте все про світ. Однак ви, як і ми, наважитесь», — підсумувала Ольга Райтер.

Відкриття фестивалю відбудеться 19 серпня у Львівському органному залі із кінопоказу «Кіно і музика». Фільми для глядачів оживуть двічі – з оригінальним звуком, а також у супроводі електронної та класичної музики. 

У 2019-му Wiz-Art долучився до топ-10 фестивалів, глядачі яких обиратимуть переможця Європейської глядацької нагороди для короткометражних фільмів. Лауреатами премії стали стрічки, які вибороли національні глядацькі нагороди на кінофестивалях Європи. 21 серпня глядачі Wiz-Art матимуть змогу обрати свого номінанта у переможці.

Змагатися за гран-прі у міжнародному конкурсі Wiz-Art’12 будуть 16 фільмів з 12-ти країн світу. Серед них і знята в Україні стрічка «Анна» Дерека Беренсона. За перемогу у національному конкурсі поборються 10 фільмів, які розкажуть нам про Україну сьогодні. 

Паралельно із кінопоказами відбудеться і щорічна освітня лабораторія Wiz-Art Lab. 

Докладніше про програму фестивалю та локації, де відбуватимуться покази, ось тут:  http://wiz-art.ua/festival/program/