Суспільне транслюватиме богослужіння до 30-ліття відродження УАПЦ

Суспільне транслюватиме богослужіння до 30-ліття відродження УАПЦ

15 сер. 2019

16-18 серпня у Львові відбудуться урочистості до 30-ліття відродження Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

У неділю, 18-го серпня, UA: ЛЬВІВ транслюватиме наживо святкову Літургію із Храму святих Володимира і Ольги у Винниках, яку очолить Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Початок прямої трансляції о 9:00 на платформах Львівського Суспільного: телеканал, сайт lv.suspilne.media та сторінка у Facebook.  

Урочисті заходи розпочнуться 16-го серпня у п’ятницю. Біля Львівської міської ради запрацює фотовиставка світлин часів відновлення УАПЦ. В суботу запланована урочиста академія в Національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької та панахида на могилах Патріарха Димитрія та борців за волю України. У Храмі святих апостолів Петра і Павла (Львів, вул. Личаківська, 82а), яка стала центром відродження УАПЦ, відправлять нічну службу.

Святкову недільну Літургію у Свято-Володимирському храмі на чолі з Митрополитом Епіфанієм супроводжуватимуть три хори. Загалом, на урочистості до Львова приїдуть понад 30 єпископів з усіх єпархій України, духовенство та паломники. 

Недільне богослужіння транслюватимуть також суспільні мовники UA: ТЕРНОПІЛЬ, UA: ВОЛИНЬ, UA: РІВНЕ, UA: ЗАПОРІЖЖЯ, UA: СУМИ та UA: ДОНБАС.