Японський режисер розповів Суспільному про досвід ядерної трагедії у Хіросімі

Японський режисер розповів Суспільному про досвід ядерної трагедії у Хіросімі

20 лип. 2023

20 липня о 19:50 дивіться в ефірі всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» на місцевих каналах Суспільного Мовлення та каналі Суспільне Новини інтерв’ю з режисером та документалістом NHK Казукі Фудзіварою, який працював близько п’яти років у Хіросімі. Інтерв’ю провела ведуча Суспільне Львів та Українського Радіо Львова Надія Савка.

Перший випадок в історії людства, коли атомну зброю застосовували за межами військових полігонів, стався 78 років тому: 6 серпня 1945 року американський бомбардувальник скинув атомну бомбу «Малятко» на японське місто Хіросіма. За офіційними даними, наслідки ядерного удару забрали життя до 140 тисяч людей, без врахування тих, хто загинув від впливу радіації у наступні десятиліття.

Читайте також: Підтримка українців — військовим: проєкт місцевих команд Суспільного «Вірю в ЗСУ»

В інтерв’ю Суспільному Казукі Фудзівара розповів:

  • як швидко японська громадськість дізналася, що стався ядерний удар, та як висвітлювати цю тему у медіа;
  • про досвід медиків, пошуково-рятувальних служб та влади після вибуху: перша допомога та порятунок постраждалих;
  • чи рекомендували застосовувати йодид калію; 
  • про публічну комунікацію катастрофи: міфи й чутки про радіацію та як з ними боролися;
  • про довготривалі наслідки використання ядерної зброї та соціальні пільги постраждалим;
  • як висвітлюється тема можливого застосування росією ядерної зброї у японських медіа сьогодні.

 

Інтерв’ю буде опубліковане на ютуб-каналі Суспільне Львів. 

Маєте історію, яку хочете розповісти на всю країну, — пишіть на пошту команди проєкту «Суспільне. Спротив» sprotyv@suspilne.media.

Нагадаємо, «Суспільне. Спротив» — це щоденний прямоефірний інформаційний проєкт, над яким працює регіональна команда Суспільного Мовлення. Це оперативні новини щогодини, історії та інтерв’ю з усіх областей України. Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Місцеві канали Суспільного мовлять у кожному регіоні України — це Суспільне Тернопіль, Суспільне Миколаїв, Суспільне Чернігів, Суспільне Черкаси, Суспільне Харків та інші. 

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: