Суспільне Львів покаже розслідування «Буча: екіпаж 111»

Суспільне Львів покаже розслідування «Буча: екіпаж 111»

31 тра. 2023

4 червня о 23:15 на Суспільне Львів та інших місцевих каналах Суспільного Мовлення вийде друга частина розслідування Суспільного про пошук журналістами військових рф, що розстріляли сім’ю Чикмарьових у Бучі, — «Буча: екіпаж 111». Журналісти викривають імена ймовірних убивць родини. 

Цього ж дня перед показом другої частини розслідування о 22:30 місцеві канали повторно покажуть його першу частину — «Буча 22», в якій журналісти встановили підрозділ, причетний до цього воєнного злочину. 

Читайте також: «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»: історії з лінії фронту — на місцевих каналах Суспільного

Нагадаємо, 5 березня 2022 року російські військові розстріляли в Бучі сім’ю Чикмарьових та їхніх сусідів. Восени того ж року завдяки українським Збройним силам у поліцейських з‘являється ключовий свідок злочину — єфрейтор 104-го полку, якого взяли в полон під час бойових дій на Херсонщині. Журналісти-розслідувачі Суспільного були присутні під час проведення слідчого експерименту за участі полоненого десантника. Він описав деталі розстрілу, які збігаються зі свідченнями, що вже зібрали журналісти у фільмі «Буча 22».

Як зазначила Інна Білецька, шеф-редакторка редакції розслідування Суспільного, у фільмі наведені докази, що «у цьому, як і в багатьох інших випадках, жодної військової необхідності вести вогонь по цивільних авто не було», відтак випадковістю ці постріли не були.

Над фільмом «Буча: екіпаж 111» працювали: 

  • авторки — Анна Калаур, Інна Білецька;
  • редакторка — Алла Садовник
  • режисер монтажу, композитор, автор графіки — Олександр Стратонов;
  • операторка-постановниця — Світлана Коваль;
  • режисер-консультант — Владислав Васильченко.

Прем’єра розслідування «Буча: екіпаж 111» відбулася 27 травня. Переглянути його можна на ютуб-каналі Суспільне Новини. Доступні англійські субтитри.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали ПершийСуспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві мовники (Суспільне Київ, Суспільне Львів, Суспільне Чернігів, Суспільне Вінниця тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: