«Вся родина виїхала зі Львова, але я повернувся», — інтерв’ю Суспільне Львів із нащадком роду Шептицьких

«Вся родина виїхала зі Львова, але я повернувся», — інтерв’ю Суспільне Львів із нащадком роду Шептицьких

24 кві. 2023

Він переїхав з Польщі до Львова кілька років тому і називає це місто найкращим у світі. Граф Ян Шептицький тут досліджує свій давній рід, а з перших днів повномасштабної війни активно допомагає українцям. Бо не з чуток знає про російських загарбників, які колись вбили його прадіда — Леона Шептицького, рідного брата митрополита Андрея.

Про переїзд в Україну, допомогу війську, самоідентифікацію та рід Шептицьких — Ян Шептицький поділився в інтерв’ю Ользі Герич для всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» та ютуб-каналу Суспільне Львів. 

Читайте також: Про ставлення поляків до українців та постать Бандери — Тереса Пакош в інтерв’ю «Межі»

«Найважливіше в цій війні, — на жаль, це буде коштувати багатьох життів, майна і всього! — те, що для України немає нічого кращого, ніж та війна, бо це показало українському народу наскільки він мудрий, наскільки він сильний. Українці більше стали українцями», — переконаний Ян Шептицький.

Повну текстову версію інтерв’ю читайте за посиланням. 

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00, з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення, і на ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород, Суспільне Львів. Інтерв’ю та репортажі для проєкту від регіональної команди — на ютуб-каналах філій Суспільного. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: