Інформаційний вечір «Суспільне. Спротив»: Олександр Єльцов, Олеся Вакуленко, Юлія Девда

Інформаційний вечір «Суспільне. Спротив»: Олександр Єльцов, Олеся Вакуленко, Юлія Девда

9 бер. 2023

Всеукраїнський проєкт «Суспільне. Спротив» виходить на Суспілне Львів та інших місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим, на супутниковому каналі Суспільне Новини щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00. Ким є люди-обличчя «Суспільне. Спротив» поза кадром? Що їх мотивує та допомагає «тримати інформаційний стрій»? Розповідаємо про них — у серії матеріалів. 

Олександр Єльцов

До команди Суспільного приєднався влітку 2020 року як ведучий програми «Ранок на Суспільному». Заради можливості працювати на Суспільному залишив роботу журналістом у польському місті Гданськ, де мешкав понад п’ять років, і переїхав до Києва. 25 лютого 2022 року був змушений виїхати з Києва, 1 березня почав роботу на інформаційному марафоні «Суспільне. Спротив» у Львові. Вищу освіту і ступінь магістра з інформаційних технологій здобував у Хмельницькому національному університеті, а освіту журналіста — у Deutsche Welle Akademie. Ведучий інформаційного вечора «Суспільне. Спротив».

 — Найбільша мотивація для мене нині — це майбутня перемога України. Є багато моментів, які викликають у мене апатію та розуміння свого безсилля, але віра у справедливе і логічне закінчення цієї багаторічної війни дає мені сили продовжувати працювати далі. Також мене надихають наші військові та медики, які цілодобово працюють, щоб наблизити нашу перемогу, і звичайно, велику мотивацію я отримую від колег. Без згуртованої роботи всієї команди, я б і місяця не зміг пропрацювати у такому вирі подій та швидкому темпі.

Читайте також: Люди лютого — «Суспільне. Спротив». Добірка інтерв’ю

Що допомагає «тримати стрій»? 

 — Моя родина — це те, що теж дозволяє залишатися мені при здоровому глузді. Від початку повномасштабного вторгнення частина моєї сімʼї була змушена залишити Харків і переїхати до моїх батьків, які живуть у Хмельницькому. Нині практично всі члени моєї родини перебувають там, і я використовую будь-яку нагоду, щоб приїхати до них і провести більше часу з ними. Ця велика війна навчила мене більше не відкладати жодні зустрічі з рідними чи друзями на завтра.

Олеся Вакуленко

Народилася у Сєвєродонецьку, що на Луганщині. Навчалася в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка. Розпочала кар’єру у 2016 році ведучою та редакторкою на Луганському обласному телебаченні, яке згодом трансформувалося в об’єднану філію Суспільне Донбас, згодом займалася моніторингом контенту Суспільного та вела програми на Суспільне Крим. Окрім ведення розмовної студії інформаційного вечора «Суспільне. Спротив», працює ведучою проєкту «Кримське питання».

Що і хто надихає у роботі у цей нелегкий для країни час?

 — Складне питання, бо іноді здається, що воля і мотивація вже на межі, але ти згадуєш своїх друзів і знайомих, які воюють, віддають своє життя задля нашої перемоги, протистоять росіянам на окупованій території… Навколо стільки людей і історій, які вражають і не дають опустити рук!

Читайте також: Інформаційний огляд подій — в суботу ввечері у «Суспільне. Спротив»

Що допомагає триматися?

 — Моя родина змогла виїхати з міста до окупації, тож найцінніше — це бути з ними, а працюю я для всіх, хто дивиться і читає Суспільне. 

Щоденні донати, які стали частиною нашого життя. Переконана, що навіть 10 чи 20 грн можуть комусь допомогти.

Юлія Девда

Юлія Девда приєдналася до команди «Суспільне. Спротив» торік у жовтні як ведуча щогодинних випусків новин і тележурналістка. Родом з Івано-Франківщини. Навчалася на факультеті журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка.  Юлія — ведуча новинних випусків інформаційного вечора «Суспільне. Спротив».

 — Одним із головних стимулів зараз для мене стала робота на Суспільному. Це наша команда й підготовка випусків новин, які для глядача несуть повну інформаційну картину того, що відбувається. Такими бачу свою місію і внесок в інформаційний спротив: він сьогодні також важливий. 

Що мотивує та допомагає триматися? 

— Україна — це та країна, в якій я хочу жити. Під час повномасштабної війни таке бажання стало ще більш зрозумілим, чіткішим. Мене мотивує, що після нашої перемоги ми розквітатимем із кожним роком. Уже бачимо, як країна розвивається, нас визнають у світі. Це надихає! А також те, що поруч — мій коханий та сім’я. І друзі, з якими тепер бачимося рідко, але ті зустрічі дуже цінні. 

Читайте також: Суспільне Новини без джинси — моніторинг ІМІ

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення,  і на ютуб-каналах Суспільне РівнеСуспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії і супутникові телеканали Суспільне Новини та Суспільне Крим. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: