Вісімнадцяті “Флюгери Львова” відбудуться цими вихідними

Вісімнадцяті “Флюгери Львова” відбудуться цими вихідними

7 тра. 2019

11-12 травня відбудеться XVIII фестиваль “Флюгери Львова”. Телеканал UA: ЛЬВІВ, на правах генерального медіапартнера, записуватиме телевізійну версію концертів у дворику Ратуші.

Історія “Флюгерів Львова” розпочалася майже двадцять років тому. “У певний момент почало здаватися, що ми втрачаємо місто, тоді ми придумали “Прокидання”, “поки туристи ще сплять, ми вже бавимся”. Час стрімко змінився, та не зміниться у цьому фестивалі те, що це для львів’ян як для основних гравців на сцені та біля неї. Наче Свята вечеря  — є, в першу чергу, родина, хоча гості теж приходять, але не впливають на страви, та те, що на столі”, — розповів  засновник події Маркіян Іващишин.

Як зазначили організатори фестивалю на сторінці події у мережі Facebook, 2019-й для фестивалю — рік перезапуску “Флюгерів”, на яких “танцювало та грало кілька поколінь містян”. Зі сцен фестивалю звучатимуть джаз, електронна музика, хіп-хоп, інді, драм’н’бейс, фольк, неокласика та пост-панк. “Ми спробуємо зібрати на території дворику Ратуші різні середовища міста, що формують його культуру. Вводимо у програму “Флюгерів” великий шоу-кейс (презентацію) електронних артистів міста, які займаються нічною музичною культурою, знаною далеко за межами Львова”, — розповіла організаторка цьогорічного фестивалю Ляна Мицько.

UA: ЛЬВІВ готується до запису концертів “Флюгерів”, які згодом транслюватиме на власних платформах. Крім цього, впродовж тижня слухайте та дивіться в ефірах Українського радіо Львів та телеканалу UA: ЛЬВІВ розмови з учасниками цьогорічного фестивалю. Стежте за анонсами на офіційній сторінці Львівського Суспільного у Facebook.

Дізнатися більше про фестиваль та переглянути програму “Флюгерів Львова — 2019” можна ось тут.

Нагадаємо, UA: ЛЬВІВ у грудні 2018-го UA: ЛЬВІВ транслював концерти Міжнародного фестивалю "JAZZ BEZ", а цьогоріч у січні - концерт фольк-гурту TROYE ZILLIA у форматі студійної музичної сесії.