Український суддя з паспортом рф — розслідування «Схем» на Суспільному

Український суддя з паспортом рф — розслідування «Схем» на Суспільному

16 вер. 2022

16 вересня о 19:40 дивіться на Суспільне Львів та інших телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* новий випуск проєкту «Схеми: корупція в деталях». Розслідування вийде в межах вечірнього міжрегіонального ефіру «Суспільне. Спротив».

Богдан Львов — заступник голови українського Верховного Суду та очільник Касаційного господарського суду. У 2017 році під час конкурсу на суддівську посаду у своїй анкеті він зазначив, що не має громадянства іншої країни. Журналісти проєкту «Схеми» встановили, що Богдан Львов, крім українського, має ще й російське громадянство. Подвійне громадянство в Україні заборонено законом. 

Читайте також: Про допомогу Україні від країн ЄС — рубрика «Союзники» у проєкті «Суспільне. Спротив»

За яких обставин український суддя Богдан Львов отримав громадянство країни-агресора? Чому не відмовився від нього ані після 2014 року, ані після 24 лютого 2022 року? «Схеми» поставили ці запитання самому судді. Відповіді — у випуску журналістського розслідування. 

Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом «Радіо Свобода», яка багато років поспіль робить розслідування та аналітику політичної корупції. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас.