UA: ЛЬВІВ упродовж тижня розповідатиме про аутизм

UA: ЛЬВІВ упродовж тижня розповідатиме про аутизм

3 кві. 2019

2 квітня — Всесвітній день поширення інформації про аутизм. Глядачі телеканалу UA: ЛЬВІВ та підписники сторінки у Facebook побачать історії дітей з аутизмом, які навчаються у звичайній школі, розвивають таланти, спілкуються з друзями та самостійно організовують свій побут.

"Бувають ситуації, коли суспільство відмежовується від дітей з аутизмом, ставиться до них насторожено, боїться їх. Можливо, так відбувається саме через нестачу інформації про цю особливість, — розповідає продюсерка UA: ЛЬВІВ Уляна Антоник. — Саме тому ми долучилися до інформування про проблему аутизму. Тож глядачі UA: ЛЬВІВ протягом тижня можуть познайомитися з кількома чудовими дітьми, історії яких розповідають їхні мами".

У прем’єрному відео UA: ЛЬВІВ про свого сина Олексу розповідає солістка гурту "Jalapita" Соломія Чубай.

"Моєму сину  — 10 років. У нього високофункціональний аутизм, синдром Аспергера. Коли ми прийшли вчитися до школи, у перший клас, і батьки почули, що в Олекси аутизм, то дехто з них почав збирати підписи про виключення мого сина зі школи, оскільки подумали, що аутизм заразний або що Олекса агресивний, — ділиться в інтерв’ю для UA: ЛЬВІВ Соломія Чубай. — Робота вчительки з батьками дала позитивні результати: ыз дитини, яка колись не вміла комунікувати, зараз виріс прекрасний хлопчик, який ходить у звичайну школу, ходить на робототехніку”.

Короткі відеоісторії транслюватимуть на телеканалі UA: ЛЬВІВ та на сторінці Львівського Суспільного у Facebook упродовж усього тижня.

Окрім того, команда Суспільного у Львові долучилася до акції #Блакитний_день та #Львів_у_блакитному. Журналісти, оператори, редактори й режисери сьогодні одягнули блакитне та синє.

Нагадаємо, команда UA: ЛЬВІВ часто готує спецефіри або міжпрограмний контент до історичних або суспільно важливих подій і дат. Попередню серію тематичних відеороликів Львівське Суспільне відзняло до Дня Соборності.