На UA: ЛЬВІВ стартує щотижневе дискусійне ток-шоу “Дебати”

На UA: ЛЬВІВ стартує щотижневе дискусійне ток-шоу “Дебати”

26 лют. 2019

Прем’єра “Дебатів” на Суспільному — сьогодні о 21:00 (у зв’язку зі спецефіром Суспільного до Дня кримського спротиву російській окупації). З наступного тижня суспільно-політичне ток-шоу виходитиме щовівторка о 19:20.

Згідно із концепцією проекту, у студії “Дебати” зустрінуться опоненти із протилежними поглядами на суспільно важливу актуальну тему. Дискусія між спікерами передбачає аргументацію позицій “за” чи “проти”, питання від телеведучих, а також пропозиції вирішення конфлікту.

“У “Дебатах” ми пропонуємо вчитися вирішувати конфлікти у суспільстві через пошук аргументів, пояснення своєї позиції. Такої культури цивілізованої дискусії дуже не вистачає в українському суспільстві, — розповіла керівниця проекту на Суспільному Олеся Кос. — Тому важливою частиною у цій програмі є попередня підготовка сторін: пояснення формату класичних дебатів”.

Теми програм та спікерів команда проекту обирає за критеріями суспільної ваги. Прем’єрний випуск програми на UA: ЛЬВІВ стосуватиметься підвищення тарифів на проїзд у міських маршрутках.

“З 1-го лютого ціна проїзду у львівських маршрутках зросла на 40%  — з 5-ти до 7-ми гривень. Та, незважаючи на це, жителі міста нарікають, що після такого суттєвого зростання вартості проїзду якість пасажирських автоперевезень не змінюється, — каже редактор проекту на UA: ЛЬВІВ Тарас Базюк. — “У студії дебатів ми даємо можливість висловити позицію представників обох сторін, щоб глядачі побачили цілісну картину. Ми не знаємо, чи опонентам вдасться знайти консенсус у дискусії. Проте сподіваємося, що така відверта публічна аргументована розмова стане першим кроком для цього”.

Ведучий телепроекту — це модератор усієї дискусії. Саме він допомагає підготуватися спікерам до дебатів, а під час ефіру стежить за таймінгом та дотриманням балансу думок. У львівській студії в кадрі працюватимуть Ірина Сандуляк та Сергій Барашевський.

Завдання ведучоготримати спікерів у межах теми розмови, у жодному разі не мирити і не сварити їх між собою. Ми хочемо  допомогти опонентам почути один одного, а глядачам, для “роздумів на тему” подати аргументи, а не лише емоції”, — розповідає Ірина Сандуляк.

Крім Львова, ток-шоу стартує у Києві, Дніпрі, Харкові, Миколаєві та Запоріжжі із нових студійних майданчиків. Декорації та сучасні роботизовані телекамери спеціально для проекту “Дебати” вдалося закупити за підтримки Посольства США. Нове обладнання Львівська філія отримала 11 січня.

Нагадаємо, зараз команда телеканалу UA: ЛЬВІВ готується до запуску нового сезону  суспільно-політичного ток-шоу #Звіти_наживо, де у прямому ефірі звітують чиновники та посадовці різних рангів. Минулоріч на UA: ЛЬВІВ вийшло 8 випусків проекту.