Український авангард Львова у програмі «Ідемо в музей» на UA: КУЛЬТУРА

Український авангард Львова у програмі «Ідемо в музей» на UA: КУЛЬТУРА

10 чер. 2021

У суботу, 12 червня, о 9:15 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА програма «Ідемо в музей» покаже випуск про унікальний, єдиний в Україні Музей модернізму. Глядачі познайомляться з львівським мистецтвом від авангарду до постмодернізму.

Читайте також: Львівський Університет запрошує на Літній вечір у Ботанічному саду. Суспільне у Львові інформаційно підтримує подію

Ведуча програми Оля Носко розкриває всю повноту експозиції музею — від перших ранньомодерних експериментів до пізнього структуралізму: високу майстерність Осипа ВаськіваЗеновія ФлінтиЄвгена Лисика. Вона розкаже про мистецькі об’єднання 20 століття у Львові та їхніх представників Володимира ГаврилюкаРомана Сельського й інших. Глядачі побачать віртуозну графіку Олександра Аксініна, експериментальні роботи Андрія Сагайдаковського, картини з ґудзиками радянських ув’язнених Петра Марковича, рельєфні композиції Карла Звіринського.

Чому і як радянська влада переслідувала митців того часу? Які твори у СРСР десятиліттями не допускали на виставки?

Дивіться програму «Ідемо в музей» про Музей модернізму о 9:15 12 червня на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА, онлайн на сайті, а також у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS та Android.

Нагадаємо, третій сезон культурно-освітньої передачі «Ідемо в музей»  розповідає про 12 музейних колекції з усіх куточків України та життя відомих людей, які вплинули на хід історії.